Distracţie maximă cu Mihai Chirica la Realitatea TV şi Antena 3

Distracţie maximă cu Mihai Chirica la Realitatea TV şi Antena 3

Marţi, 31 mai 2016, am avut senzaţia că o să mi se blocheze pagina de Facebook din cauza postacilor care mă anunţau că idolul lor, cel care a reuşit să-l aducă pe James Arthur la Iaşi, va fi în direct pe Realitate TV, de la ora 22.00. Vă daţi seama că nu am rezistat tentaţiei şi m-am uitat; la fel cum am făcut şi cu Sinteza zilei din 1 iunie, în care a apărut acelaşi Mihai Chirica, dar într-o altfel de ipostază…

Deci, revenim la ziua de marţi, pe Realitatea TV. La 22,00 începe emisiunea şi timp de 13 minute, Rareş Bogdan vorbeşte despre faptul că trebuie să participăm la alegeri şi apoi să ne anulăm votul (în mare spus!), în condiţiile în care în platou erau vreo 10 candidaţi la funcţia de primar! Urmează prezentarea invitaţilor până pe la 22,19. Pe la 22,20 intră în scenă Mihai Chirica. Vorbeşte 3 minute, timp în care tuşeşte, pronunţă cuvintele din vârful buziţelor şi apoi se îneacă. În tot acest timp, când este filmat din spate, micul Chirica este arătat cum îşi bălăngăne în continuu piciorul stâng (ori îi amorţise, ori nu ajungea pe scaun… a doua variantă pare mai plauzibilă). Noroc de intervenţia telefonică a primăriţei din Sibiu. Pe la 22,44, micul viceprimar cu vise de primar este filmat din nou din spate, iar el este în continuare cu picioruşul stând în aer! Nimic notabil până la 23,07 şi 23,09, când, vrând să-şi bată joc de „invitatul” lor de la Iaşi, operatorii de la Realitatea TV îl arată pe Chirica având acum ambele picioruşe în aer! Pe la 23,35 ne dă seamă că Mihai Chirica este tot în platou, auzindu-se un susur de genul „… şi la Iaşi”! Timp de vreo 30 de minute a reuşit să stea cu ambele picioare pe scaun, însă pe la 23,42 şi-a adus aminte că s-a dus la Bucureşti să râdă lumea de el şi a reînceput să facă mici mişcări de scenă din piciorul stâng.

La 23,43 i se dă din nou cuvântul, pe care-l ţine până pe la 23,49, când începe calupul publicitar. A încercat el să spună câte ceva pe aici pe colo, a turnat vreo două minciunele (niciodată Iaşiul nu o să aibă mai mulţi turişti decât Clujul şi vă dau un singur exemplu: UNTOLD), a mai fost întrerupt de unul-altu… şi cam atât.

După această frumoasă prestaţie de la Realitatea TV, a doua zi, pe 1 iunie, exact de ziua copilului, a venit „Sinteza zilei”, unde Mihai Chirica a fost unul din personajele principale. Prezentăm mai jos, ceea ce s-a scris pe site-ul antena3.ro despre Mihai Chirica şi link-ul care vă duce inclusiv la imaginile emisiunii.

Edilul Mihai Chirica are un CV falsificat, astfel că a putut dirija fonduri europene și a dat lucrări de zeci de milioane firmei CONEST. Potrivit dezvăluirilor, este vorba despre o neconcordanţă gravă în CV-ul lui Mihai Chirica. El are de dat răspunsuri şi în ce priveşte studiile absolvite, calificările, dar şi portofoliul profesional. Concret, în CV-ul său, Mihai Chirica susţine că este diriginte de şantier în reţele edilitare. În registrul diriginţilor de şantier, autorizaţi de Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC), Chirica figurează din 2010 cu această autorizaţie. Problema apare când verificăm cadrul legal. Astfel, ordinul inspectorului general al ISC prevede expres procedura de autorizare a diriginţilor de şantier, care ar trebui să aibă studii în inginerie civilă. Totuşi, Mihai Chirica are studii în inginerie geologică şi geofizică, deci nu s-ar califica pentru obţinerea autorizării de diriginte de şantier, în domeniul construcţiilor edilitare şi de gospodărie comunală. Totuşi, el a fost manager de proiecte, pentru două proiecte mari, cu finanţare europeană la Iaşi. Este vorba de proiecte în valoare de 69 şi, respectiv, 50 de milioane de lei, care au făcut obiectul mai multor dezvăluiri, mai ales din cauza relaţiei lui Chirica cu firma CONEST şi iubita primarului, angajată la firma cu pricina” – se afirmă pe site-ul Antena 3.

Întreaga anchetă prezentată la Antena 3 poate fi vizionată aici.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.