DNA a intrat în procurorii din Botoșani

DNA a intrat în procurorii din Botoșani

Raluca Stăncescu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, a fost ridicată, joi, 20 iulie, de procurorii Serviciului teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a fi dusă la audieri.

La ieşirea din sediul Parchetului, Raluca Stăncescu a declarat că nu cunoaşte motivele pentru care a fost ridicată.

Procurorii Serviciului Teritorial Suceava din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au efectuat, joi dimineaţă, percheziţii în biroul prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Raluca Stăncescu, dar şi la locuinţa acesteia din municipiul Botoşani. Stăncescu a fost ridicată de procurori de la domiciliu şi, împreună cu aceştia, au mers la sediul Parchetului, pentru ca prim-procurorul să asiste la percheziţie.

Cercetările au loc într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie, de serviciu, contra libertăţii persoanei, contra înfăptuirii justiţiei, săvârşite în perioada 2015-2016, se precizează într-un comunicat al DNA.

Au fost efectuate percheziţii domiciliare în şapte locaţii situate în municipiul Botoşani, din care patru sunt sedii ale unor instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile au avut loc în biroul prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunal, dar şi în trei birouri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.