Dom’ profesor Şalaru, mai vorbim şi noi româneşte?

Dom’ profesor Şalaru, mai vorbim şi noi româneşte?

După jumătate de an de hibernare (aspectul confirmă), Vasile Şalaru, fostul preşedinte al PC Iaşi şi fost secretar de stat în ministerul Educaţiei, s-a trezit să scrie. Mai mult profesor de fizică decât politician şi uneori mai mult pierde-vară decât profesor, Şalaru a trimis un comunicat presei locale, într-o încercare timidă de a-l ataca pe Marius Bodea, candidatul PNL la Primăria Municipiului Iaşi. Ce a ieşit…

Nu analizăm acum ce scrie fostul secretar de stat şi fostul preşedinte de partid Şalaru, dar două cuvinte tot o să zicem.

1. Dom’ profesor, ia încercaţi să citiţi dumneavoastră „singurul care luptă împotriva PSD-ului…”! Nu vă iese cumva „singurul care luptă împotriva Partidului Social Democratului”? Greu cu limba asta română. Dar, până la urmă, ce să ceri de la un fost secretar de stat în ministerul Educaţiei?

2. „Dumneavoastră sunteţi produsul nunţii cu dar dintre tătucii dumneavoastră spirituali Relu Fenechiu, Cristian Adomniţei si Gheorghe Nichita” – zice Şalaru în acelaşi comunicat. Ce ţi-e şi cu repetiţia asta… Sau se merge pe principiul „repetiţia este mama învăţăturii”? Dar, să nu ne ambalăm prea tare. Dacă Şalaru a ajuns profesor punând în practică exact ceea ce predă („spatele drept, pieptul în faţă şi ochii roată după fraieri”), e de înţeles că nu are cum să ştie limba română!

P.S. Profesore, noi ştim că nu ai avut loc niciodată la masa la care stăteau Nichita, Fenechiu şi Adomniţei, dar chiar nu ai reuşit nici până acum să treci peste faptul că ai fost tot timpul a cincea roată la căruţă?

Redăm, în continuare, întregul comunicat al lui Vasile Şalaru:

Astăzi, când ipocrizia unor combatanţi politici tinde să ţină de normalitate, este nevoie mai mult decât oricând ca cetăţenii Iaşului să sancţioneze la vot pe cei care clamează moralitatea şi inocenţa, când de fapt ei s-au născut din pura imoralitate politică ieşeană. Abraham Lincoln oferea cea mai elocventă definiţie a ipocritului ca fiind „omul care îşi ucide părinţii iar apoi cere mila că este orfan”. Astăzi, avem ca dovadă vie a confirmării acestei definiţii pe candidatul PNL la Primăria Municipiului Iaşi, domnul Marius Bodea. Îl vedem solicitând votul ieşenilor pe motivul că este singurul care luptă împotriva PSD-ului şi a unui sistem mafiot din jurul Primăriei Iaşi din care ar face parte toate partidele politice, mai puţin PNL.

Stimate domnule Bodea, dumneavoastră sunteţi produsul şi ulterior beneficiarul acestui sistem pe care îl catalogaţi drept mafiot. Dumneavoastră sunteţi produsul “nunţii cu dar” dintre tătucii dumneavoastră spirituali Relu Fenechiu, Cristian Adomniţei si Gheorghe Nichita. Dumneavoastră domnule Bodea aţi încasat în ultimii ani sute de milioane de lei ca şi indemnizaţie de la Termoservice, după ce aţi fost numit în conducere ca urmare a blatului tripletei infracţionale Fenechiu-Adomniţei-Nichita. Tot dumneavoastră aţi încasat sute de milioane de lei de la Tehnopolis când acesta era în administrarea Primăriei, ca urmare a blaţului ordinar dintre PNL şi PSD. Dumneavostră şi colegii dumneavoastră de partid aţi devenit, în ultimii 12 ani, din lipitori de afişe viceprimari şi directori sau membri în consiliile de administraţie în cadrul regiilor, societăţilor şi direcţiilor din cadrul Primăriei Iaşi ca urmare a “sistemului mafiot” pe care acum îl crucificaţi. Dumneavoastră domnule Bodea conduceţi Aeroportul Iaşi şi cheltuiţi milioane de euro fără să daţi socoteală nimănui tocmai sub protecţia PNL şi PSD.

Nu mai insultaţi inteligenţa ieşenilor pozând intr-un salvator pe un cal alb când de fapt sunteţi vârful de lance a lui Relu Fenechiu. PNL-ul de astăzi nu mai are nicio legătură cu liberalismul, cu moralitatea şi cu bunul simţ. Vă inţeleg disperarea pentru că jucaţi ultima dumneavoastră carte din scurta şi neînsemnata dumneavoastră carieră politică, dar ieşenii nu mai pot fi păcăliţi. Toţi sunteţi născuţi şi croiţi după chipul şi asemănarea lui Relu Fenechiu, iar faptul că adevăraţii liberali au o alternativă la vot în Radu Botez şi ALDE vă amplifică agonia.

Pe 5 iunie ieşenii votează liberalii adevăraţi: Radu Botez şi ALDE”.

Vasile Şalaru – preşedinte executiv ALDE Iaşi

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.