Dorina Ţicu a prins din nou grai. Pe Facebook!

Dorina Ţicu a prins din nou grai. Pe Facebook!

După o lungă perioadă în care glăsciorul i s-a auzit mai puţin spre deloc, Dorina Ţicu a revenit în… prim-plan! Cu o postare. Pe pagina sa de Facebook şi în stilu-i caracteristic, adică plin de greşeli şi… învăţăminte.

Dar, să vedem ce a zis Dorina în noaptea 5 iunie, după încheierea votului pentru alegerile locale:

Cateva impresii „la cald” (in baza rezultatelor partiale) pe care „le experimentez” acum:

– la Craiova, ca si la Cluj – nu s-a pus problema surprizelor

– la Bacau – cade surprinzator PNL-ul (Primarie), asa dupa cum se inverseaza situatia la Focsani

– apar asa zise „partide regionale”: cazul Bucurestiului: USB (procentajele sunt mai mari decat ale PNL-ului – (locurile 2 – 3) – partidul presedintelui, Executivului) sau Sibiului – cu caracter etnic, aici, exista inca o dezicere a presedintiei fata de drapta si o nemultumire a populatiei fata de acest resort.

– mi se pare foarte mic scorul PNL- ului in Sibiu (oras si, in plus, judet)

– mi se pare mie sau creste numarul de femei primar?!

– „cosmopolitii” din capitala voteaza mult la stanga; ma asteptam si la un amume misoginism (dincolo de orice fel de competenta)

– ALDE mi se pare ca se fundamenteaza destul de repede (aproximativ 5% pe tara la consilii locale intr-un timp scurt, mai ales ca acest fapt inseamna sa construiesti retele locale sau care sa ajunga pana la nivele superioare)

– Constanta pastreaza o anume constanta ideologica, poate bazata pe ideea de competenta locala a precedentului primar.

– Cat despre IASI, mi se pare ca a fost „un fel de emulatie umflata artificial de partid” in jurul lui Marius Bodea, dar fara ecou real in randurile oamenilor (Iohannis nu mai reprezinta un model de succes managerial).

Aşadar, dragă Dorina Ţicu, cadru puţin didactic la Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi şi personal mai mult au mai puţin contractual la Primăria Iaşi, sunt câteva întrebări la care te-am ruga să răspunzi, eventual tot pe Facebook:

1. Nu există PNL-ului. Puţină limbă română nu ar strica, deoarece nu prea ai cum să citeşti Partidul Naţional Liberalului (!), nu-i aşa?

2. Când a avut PNL scor mare la Sibiu?

3. De când Iohannis reprezintă „un model de succes managerial”?

4. Preşedintele României este apolitic, doamna Ţicu. Deci, este mai greu să existe „partidul preşedintelui”.

5. Guvernul este unul de tehnocraţi (cunoaşteţi termenul?). Aşadar, nu are cum să existe un partid al „Executivului”!

6. La Bacău, PNL nu a căzut surprinzător! PNL a mers cu doi candidaţi (unul autoproclamat independent) şi în mod normal voturile s-au împărţit. În plus, dacă v-aţi fi aplecat puţin ureche spre Bacău, aţi fi aflat multe despre intenţia de vot de acolo.

7. Adâncă tare exprimarea asta cu „să construieşti reţele locale sau care să ajungă până la nivele superioare”! Probabil aţi mers pe principiul „să fie bine, ca să nu fie rău” şi vă înţelegem.

8. Este uşor să te trezeşti la miezul nopţii să să te apuci de scris pe Facebook. Mai greu este însă să spui ceva inteligent!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.