Dumitru Oprea: „Pentru masacrarea justiţiei, pesediştii nu şi-au permis mai mult de «Ziua Cuţitelor Scurte»“

Dumitru Oprea: „Pentru masacrarea justiţiei, pesediştii nu şi-au permis mai mult de «Ziua Cuţitelor Scurte»“

Deputatul liberal Dumitru Oprea consideră că baronii locali şi liderii centralii ai PSD au acces, prin bunăvoința lui Liviu Dragnea, exclusiv la „zile ale cuţitelor scurte“.

„Recentul Comitet Executiv Naţional, deşi mai animat decât şedinţele precedente, în urma cărora consensul era absolut „până la victoria finală“ sau „până la capăt“ (adică punerea sub control politic a justiţiei), a lăsat dizidenţa să fie ceva mai consistentă faţă de „famiglia“ Teleorman de la vârful social-democraţilor.

Ședinţa CExN a fost mai importantă decât orice altă şedinţă de guvern prezidată, de faţadă, de Viorica Dăncilă. Aceasta a avut rolul de a pregăti asaltul final din această toamnă şi de a-l momi pe liderul ALDE cu fantoma candidaturii comune la alegerile prezidenţiale de peste un an. Vioricăi Dăncilă i s-a ordonat să pună pe ordinea de zi a executivului, în cel mai scurt timp, Ordonanţa de urgenţă privind amnistia şi graţierea. Numărul actelor normative care urmează să intre în dezbatere parlamentară sau pe drumul scurt al OUG-urilor pare ameţitor şi amestecă subiecte extrem de variate: de la serviciile de informaţii, securitatea naţională și până la legea lobby-ului ş.a.m.d.

În faţa rebeliunii publice, adevărat solitare, a Gabrielei Firea, spectaculoasă pentru media ca intensitate şi savoare, riscăm să trecem cu vederea că transformarea statului român după chipul şi asemănarea baronatului PSD continuă cu paşi repezi. Ba, mai mult, prin „ţipetele“ din spatele uşilor închise ale CExN PSD, Liviu Dragnea este somat să îşi folosească mai departe toată influenţa asupra celor puşi în funcţii guvernamentale ca aceştia să lucreze, dacă se poate, de 10 ori mai repede pentru îngenunchierea statului de drept. „Marea prăduială naţională“ încă mai este împiedicată de câteva legi şi câteva instituţii, care încearcă să îşi respecte independenţa, fapt de netolerat pentru baronii unui partid care deja i-a tolerat prea multe lui Liviu Dragnea, doar pentru că a apucat să le promită „denepromisul“.

Pentru noi, românii, care încă mai sperăm în revenirea la o normalitate democratică şi instalarea unei puteri care să nu mai îndepărteze România de domnia legii, urmează o toamnă neagră. Ţine doar de vigilenţa şi determinarea noastră de a merge şi noi „până la capăt“ în protejarea ţării de coaliția PSD-ALDE, una care, prin faptele sale, îşi pierde legitimitatea puterii cu fiecare oră care trece“, susține într-o declarație de presă liberalul ieșean.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.