Eternul și fascinantul Varujan s-a lipit! Din nou!

Eternul și fascinantul Varujan s-a lipit! Din nou!

Aflat sâmbătă la Bacău, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că partidul pe care-l conduce speră să trimită la Parlamentul European 5 parlamentari, zona Moldovei fiind reprezentată de nimeni altul decât eternul și fascinantul Varujan Vosganian.

Pe lista întocmită de ALDE, actualul deputat de Iași Varujan Vosganian ocupă locul 5, ceea ce reprezintă o garanție a faptului că ALDE va trimite la Bruxelles cel puțin 5 oameni. Să nu mă înțelegeți greșit, dar Vosganian nu ar fi acceptat niciodată să fie pus pe un loc pierzător, iar întreaga sa carieră politică demonstrează acest lucru. Așa că… Varujan s-a lipit din nou! Doar că acum va pleca la Bruxelles, pentru că, nu-i așa, a terminat de făcut tot ce se putea face pentru Iași (județul în care candidează din preistorie) sau pentru România și s-a gândit că a venit vremea să se implice mai mult în politica europeană…

Dacă nu vă aduceți aminte nimic din ceea ce Varujan Vosganian a făcut pentru Iași, nu-i nicio problemă. Vă spunem noi, prezentându-vă un fragment dintr-un interviu acordat de Varujan în anul 2016 (citiți și vă minunați, dacă aveți răbdare):

„În politică așa se întâmplă, nu toată lumea îți dă dreptate. Rezultatele, însă, rămân, indiferent ce cred unii sau alții despre ele. Așa este, unii mă întreabă ce am făcut pentru Iași. Fie pentru că, în mod sincer, nu știu, fie pentru că au uitat (memoria binelui la români e mai scurtă decât cea a răului), fie pentru că au alte opțiuni și atunci orice aș face eu, nu le place. Datoria mea, ca om învestit cu o anumită încredere și, deci, cu responsabilitate, este să răspund onest, de fiecare dată, la această întrebare.

Ce am făcut pentru Iași? De la bun început, trebuie să spun că toate realizările care urmează au fost rezultatul unei echipe în care rolul meu a fost să identific și să asum soluții, să ader la propunerile altora și, dat fiind că am fost în mai multe rânduri ministru al Economiei și Finanțelor, să asigur finanțarea proiectelor respective.

Așadar: am asigurat finanțarea pentru modernizarea Bibliotecii Centrale Universitare. Am inițiat Hotărârea de Guvern de înființare și am finanțat proiectul construcției Institutului Oncologic din Iași, care a salvat numeroase vieți. Până atunci, astfel de institute erau numai la București și la Cluj-Napoca. Am demarat, cu o primă finanțare, refacerea Palatului Culturii. Am refăcut integral Muzeul Unirii, Palatul Copiilor, sala de spectacole a Casei de Cultură a Studenților. Am negociat ajutorul de stat care a convins fabrica Delphi să rămână la Iași, cu peste 2000 de locuri de muncă și, în 2008, am tăiat panglica inaugurală.

Am finanțat crearea unei secții de chirurgie vasculară la Spitalul de Urgențe Sf. Spiridon, secție care a salvat de la soluția amputării mulți pacienți. Am asigurat modernizări și dotări la Spitalul Sf. Spiridon, la Spitalul de Copii Sf. Maria, la Spitalul Militar, la Spitalul de Neurochirurgie „Nicolae Oblu”. În anii în care am fost ministrul finanțelor, universitățile ieșene au primit mai multe finanțări ca oricând. În Municipiul Iași au fost alocate fonduri pentru modernizarea unui important număr de colegii și școli. Au fost demarate lucrările la șoseaua de centură și am alocat primele sume (10 milioane de lei) pentru modernizarea Aeroportului Iași. Prin finanțările pe care le-am direcționat către Iași au fost renovate multe lăcașuri de cult (s-au demarat lucrările la Mitropolia Iașului, au fost reparate Mănăstirea Golia, Biserica Armeană, s-au construit Capela studențească, Biserica Sf. Nectarie etc etc.).

În comunele județului Iași au fost inițiate sau finalizate peste patru sute de proiecte, de la asfaltări până la alimentări cu apă, curent electric sau gaze, au fost construite sau modernizate școli și grădinițe, cămine culturale sau dispensare. Practic, nu există comună din județ în care, prin Hotărârile de Guvern pe care le-am inițiat sau prin finanțările pe care le-am acordat, să nu se fi făcut ceva”.

Ei, acum, după ce ați citit, credeți că se realiza ceva în Iași dacă nu era Varujan Vosganian?

Revenind la lista pregătită de ALDE pentru europarlamentare, aceasta se prezintă astfel: Norica Nicolai, Daniel Barbu, Renate Weber, Ovidiu Silaghi, Varujan Vosganian, Andrei Gerea și Radu Silaghi-Dumitrescu. Pe locul 11 se află și un băcăuan: notarul Ștefan Sorin Umbrărescu.

ALDE nu va face o lansare a candidaților la nivel național, ci a programat 8 evenimente regionale. Unul dintre ele a avut loc sâmbătă, 23 martie, la Bacău, la care au participat și delegați din Galați, Vrancea și Neamț.

P.S. O ultimă întrebare: va câștiga Varujan Vosganian din nou sau acesta va fi sfârșitul său politic?

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.