Festivitatea de deschidere a noului an universitar

Festivitatea de deschidere a noului an universitar

Studenți, părinți, cadre didactice dar și simpli spectatori au participat duminică seara, în Piața Națiunii (Esplanada UMF), la festivitatea de deschidere a noului an universitar 2017/2018 al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, eveniment care s-a încheiat printr-un concert extraordinar oferit cadou întregii comunități ieșene.

În prima parte, Festivitatea de deschidere a inclus mesajele rectorului UMF, Viorel Scripcariu, și ale invitaților speciali, precum și premierea studenților care s-au remarcat anul universitar trecut prin rezultate deosebite.

„Nu ați ales o meserie ușoară, iar facultatea pe care o veți urma e una pe măsură. Proverbul spune că «omul cât trăiește învață», dar dacă pentru cei mai mulți oameni acest deziderat e unul opțional, pentru un medic învățarea continuă e obligatorie, nu doar moral, ci și instituțional, prin lege. De aceea, alături de colegii mei din corpul academic, ne propunem nu doar să vă învățăm medicină, medicina dentară, farmacie sau bioinginerie medicala, ci și să vă deprindem să învățați singuri, să aveți permanent reflexul curiozității și setea de autodepășire”, le-a transmis studenților Viorel Scripcariu.

UMF a acordat premii de excelență acelor studenți care s-au remarcat în cercetarea științifică, au participat la conferințe sau la congrese, au obținut premii, s-au remarcat în voluntariat sau în acțiuni legate de responsabilitatea socială.

Au fost premiați Thomas-Gabriel Schreiner, anul 6 (Medicină Generală), Gianina Dumbravă, anul 6 (Medicină Dentară), Teodora Hanghicel, anul 5 (Farmacie), Evelina-Ionela Simion, anul 3 (Bioinginerie medicală). De asemenea, Rectorul Universității, Prof.Univ.Dr. Viorel Scripcariu, a acordat un premiu special  studentului Mădălin Mihail Năstase, din anul 5, Facultatea de Medicină, „pentru implicare deosebită în activitatea de cercetare”.

În cea de a doua parte a avut loc concertul susținut de cunoscuta soprană Elena Moșuc și de talentatul tenor Mihai Urzicana, acompaniați de orchestra „Camerata Regală”.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.