Folie pentru protecția pelerinilor

Folie pentru protecția pelerinilor

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a anunțat că pentru pelerinii care vor veni în perioada 9-15 octombrie va montată o folie de protecție, de 700 de metri, pentru culoarul dedicat celor care vor merge la moaștele Sfintei Parascheva.

„Zona Splai Bahlui o vom folosi pentru parcarea autovehiculelor și autocarelor pelerinilor. Este posibil să folosim chiar și zona șantierului de acolo. Primul grup mai mare de turiști va veni luni, 9 octombrie, în jurul orei 16.00. Pentru protecția pelerinilor am comandat o folie mai groasă pentru culoarul dedicat. Va fi montată pe o lungime de circa 700 de metri. Vom reabilita și spațiile de urgență. Este vorba despre acele module de 12 metri lungime pe care le avem și pe care vrem să le dotăm și cu paturi de garnizoană. Vom renunța la corturile destinate pelerinilor”, a declarat primarul Mihai Chirica.

În aceeași perioadă vor fi organizate și târgurile tradiționale. Sărbătoarea Vinului va fi la Hala Centrală, Târgul de Blănuri pe strada strada Costache Negri și Târgul Meșteșugarilor pe bulevardul Ştefan cel Mare și Sfânt și, după demontarea corturilor de la Festivalul Internațional de Literatură și Traducere, în Piața Unirii.

„Am renunțat la organizarea de evenimente în Parcul Expoziției și ne-am concentrat mai mult pe zona centrală, fiind și mai ușor să le administrăm. Până acum au fost emise 103 avize, 48 pentru comercianții de haine, 32 pentru artizanat și 23 pentru alimentație publică”, a mai spus edilul.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.