În oraşul teilor lui Eminescu e plin de fasole!

În oraşul teilor lui Eminescu e plin de fasole!

Nu înţeleg de ce ne-am bătut atât pentru teii de pe aşa-zisul pietonal din centrul Iaşiului (adică bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt) deoarece aveam la îndemână soluţii mult mai simple şi mai ieftine…

Ce teii lui Eminescu (nu ştiam că Eminescu avea în Iaşi atâţia tei), ce salcâmii lui Nichita, ce noii tei ai Alexandrinei Dinga… cea mai simplă, mai ieftină, cea mai de efect şi mai verde (de fapt cam maron) soluţie era fasolea lui Chirica! După cum puteţi vedea din imaginile de mai jos arată şi bine, poate fi băgată uşor în pământ (fără să mai faci ditamai găurile) şi când creşte este atât de verde încât am putea deveni şi cel mai „green” oraş din Moldova (după Botoşani, normal). În plus, poate asigura şi materia primă pentru sindrofiile de Sfânta Parascheva, 1 Decembrie sau 24 Ianuarie. Ce mai, soluţia ideală pentru vremurile pe care le trăim.

Aşadar, domnişoară Dinga, domnilor care iubiţi teii, nu ar merge în Iaşi o nouă mişcare, mult mai vocală(!), de plantare a fasolei Chirica? Ar fi mulţumiţi şi ieşenii, pentru că ar putea mânca fasole când aar avea ei chef, nu numai la sărbători, ar fi mulţumiţi şi ecologiştii (normal) şi cred că ar fi mulţumiţi şi oengiştii „ceilalţi” (cei care se uită la banii cheltuiţi de administraţia locală)!

Să ne întoarcem la pietonal. Parcă arată mai frumos cu fasole decât cu nişte beţe uscate!

fasole-stefan-2

fasole-stefan-3

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.