În sfârșit, cineva îi dă peste nas primarului în privința terenurilor de sport din incinta școlilor!

În sfârșit, cineva îi dă peste nas primarului în privința terenurilor de sport din incinta școlilor!

Consilierul local PNL Răzvan Timofciuc a transmis luni, 28 august, un comunicat în care îi arată primarului Mihai Chirica faptul că mult trâmbițata deschidere a celor 12 terenuri de sport din incinta școlilor a fost doar o acțiune de imagine, fără niciun rezultat concret.

La fel ca noi, consilierul liberal a constatat că, de fapt, terenurile au fost deschise o singură zi, iar de atunci stau închise.

Nu avem ce să mai spunem decât că avem de-a face cu o nouă inițiativă prost construită a primarului Mihai Chirica.

Redăm, mai jos, comunicatul transmis de Răzvan Timofciuc:

„Către: Domnul Mihai Chirica, primar al Municipiului Iași

În atenția: Doamnei Denisa Liliana Ionașcu, secretar al Consiliului Local al Municipiului Iași

Ref: Deschiderea terenurilor de sport din incinta școlilor din Municipiului Iași

Stimate Domnule Primar,

În data de Joi, 24 august, ați anunțat că vor fi deschise cele 12 terenuri de sport ale școlilor selecționate în programul pilot. Grupul de consilieri municipali ai PNL Iași consideră că soluția corectă pentru a implementa acest proiect ar fi trebuit să constea în aprobarea unei hotărâri de Consiliu Local și a unui regulament de utilizare a acestei infrastructuri sportive de către potențialii beneficiari. În acest sens, noi încă din 2015 am depus un proiect de hotărâre pentru deschiderea terenurilor de sport.

La școala Elena Cuza din Păcurari, de exemplu, terenurile de sport au fost deschise doar în prima zi după anunțul Dumneavoastră. De atunci, inclusiv în acest weekend, terenul este închis. În protocolul încheiat de Primăria Municipiului Iași cu Asociația Asnatura, ONG-ul care are rol de organizator de evenimente cu copiii, dar si de supraveghetor în implementarea acestui proiect, se prevede ca această asociație să contribuie cu 30 de voluntari, care ar trebui sa țină cele 12 terenuri ale școlilor deschise 4 ore pe zi (deși inițial se vorbea de 8). Din cauza slabei cereri, a lipsei copiilor, s-a hotărât să se organizeze un eveniment pe săptămâna în fiecare școală, pentru a-i încuraja sa vină. În restul zilelor este afișat la avizier un număr de telefon la care s-ar face un fel de programare.

Noi considerăm că nu așa ar trebui să se desfășoare acest proiect. Terenurile trebuie deschise, în programul stabilit, indiferent că acest lucru este solicitat de un singur copil sau de mai mulți. Dacă în unele scoli nu vin copii zile la rând, atunci avem o problemă de promovare. Este puțin probabil ca în Păcurari, de exemplu, să nu existe copii care să-și dorească să joace fotbal.

Ne dorim ca acest proiect pilot să nu se transforme într-un mare eșec.

În primul rând, din cei peste 30 de voluntari, nu avem informații câți sunt disponibili 4 ore în fiecare zi. Cum mai sunt câteva zile până la începerea noului an, noi, grupul de consilieri PNL, împreună cu reprezentanții noștri în Consiliile de Administrație ale școlilor și cu membri ai Partidului Național Liberal, ne oferim să îi ajutăm pe voluntari.

Totodată, propunem să se realizeze o campanie de promovare în cartiere pentru a aduce la cunoștința copiilor și părinților această decizie a municipalității, de a deschide terenurile de sport.

Pe termen mediu, credem că doar voluntariatul nu poate garanta sustenabilitatea acestei inițiative privind deschiderea tuturor școlilor din Iași. Insistăm ca subiectul să fie discutat în comisiile de specialitate ale Consiliului Local, să realizăm un buget pentru a avea succes cu această inițiativă și să luăm modelul de bună practică din Cluj, Oradea sau Suceava.

Acolo pe baza unei HCL și a unui regulament aprobat în Consiliului Local, această problemă a fost rezolvată”.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.