Încercare grosolană de manipulare a mămicilor din Iași

Încercare grosolană de manipulare a mămicilor din Iași

Disputa pro sau contra vaccinării copiilor atinge cote paroxistice, lipsa de informare, dar și încercările grosolane de manipulare având rezultate crunte pentru bebeluși, dar și pentru părinții acestora.

O astfel de încercare grosolană de manipulare am întâlnit recent pe un grup de Facebook din Iași. O anume Alina Andreea a postat, din orașul german Immerstadt im Allgau, o instigare la protest împotriva unei legi care ar putea salva viețile a mii de bebeluși.

„Merge cineva la protest duminică, în Piața Unirii la ora 16, împotriva legii cu obligativitatea vaccinării?” – întreabă „ieșeanca” stabilită în Germania, instigând mamele din Iași la o revoltă îndreptată, până la urmă, împotriva existenței bebelușilor lor.

Immenstadt im Allgäu este un oraș din districtul Oberallgäu, regiunea administrativă Șvabia, landul Bavaria, Germania. Alina Andreea a făcut postarea dintr-o țară în care cetățenii care refuză să-și vaccineze copiii sunt obligați să plătească amenzi de 2.500 de euro! Ministrul Sănătății susține că măsura este necesară, din cauza epidemiei de rujeolă prezentă și în Germania. Mai mult, guvernul le cere grădinițelor să raporteze cazurile copiilor pe care părinții refuză să-i vaccineze sau nu aduc adeverință de la medicul de familie privind vaccinarea. Copiii aflați în această situație vor fi exmatriculați, până la remedierea situației.

Cu alte cuvinte, dna Alina Andreea le sfătuiește pe mamele din Iași să protesteze împotriva unei legi pe care ea este obligată să o respecte în Germania!

Ca să înțelegeți cam ce înseamnă să nu vă vaccinați bebelușii, vă prezentăm o simplă statistică: numărul total de cazuri confirmate de rujeolă în România este 8.493, potrivit unei informări publicate pe site-ul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). Dintre acestea, au fost 32 de decese! S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 41 de județe, cele mai multe – 1.215 – în județul Timiș, 1.110 în Caraș-Severin și 1.002 în Arad.

Date fiind aceste riscuri, poate ar fi cazul ca administratorii grupurilor de pe Facebook să fie mai atenți la ceea ce postează membrii lor și să încerce să evite încercările grosolane de manipulare practicate de unii „bine intenționați” fără legătură cu realitatea. Viața copiilor dumneavoastră nu trebuie să depindă de capriciilor unora care cred că dacă trăiesc într-o țară străină sunt și deștepți…vaccinare

Sursa foto: Facebook

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.