Interlopii din Dancu: „îi vom tăia gâtul”!

Interlopii din Dancu: „îi vom tăia gâtul”!

Patru persoane au fost reținute, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, după ce au fost implicate în mai multe episoade de violență.

Trei dintre cei reținuți sunt acuzați și de ultraj, după ce au amenințat șeful de post al unei comune că îi vor tăia gâtul. Pe lista agresorilor se numără și o femeie.

Reținerile efectuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași au fost realizate după ce, în zilele trecute, cei patru indivizi au fost implicați în bătăi cu membrii unei familii vecine. Toți cei reținuți sunt din familia Amariei, din Dancu, comuna Holboca.

Potrivit unor surse judiciare, pe 25 iulie, familia Amariei s-a bătut cu o altă familie din sat, Todirașcu. După ce s-au lovit reciproc, membrii ultimei familii s-au refugiat într-o casă din sat cerând ajutorul Poliției, a doua zi, pentru a putea merge la domiciliu.

Pe 26 iulie, un echipaj de Poliție format din trei agenți, printre care o femeie, au mers la fața locului pentru a-i escorta pe cei din familia Todirașcu acasă. Atunci când au trecut prin dreptul casei lor, Vlăduț-Ionuț (21 de ani), Dumitru, Maricica (51 de ani) și Iulian (28 de ani) Amariei s-au năpustit asupra celor trei victime, fără a mai ține cont că de față sunt și polițiștii. Victimele au fost lovite cu o sapă, un hârleț, dar și cu bâtele. Polițiștii au reușit într-un final să despartă cele două familii și au condus victimele la domiciliu. În timpul intervenției, polițista ar fi fost trasă de păr de Maricica Amariei.

„În cursul intervenţiei organelor de poliţie, numita Amariei Maricica a agresat fizic un agent de politie, iar numiţii Amariei Vlădut Ionuţ şi Amariei Iulian au repetat de mai multe ori, în prezenţa organelor de poliţie şi a martorilor care au ieşit în drumul public datorită altercaţiei, ameninţări cu moartea la adresa şefului de post de la Poliţia Holboca, spunând faptul că «îi vom tăia gâtul»”, au transmis surse judiciare.

Cele trei victime au suferit leziuni ce necesită 7, 35 și, respectiv 55 de zile de îngrijiri medicale. În cazul agresorilor, aceștia sunt în prezent în Arestul Poliției Iași, urmând ca astăzi, 29 iulie, să fie prezentați Judecătoriei Iași cu propunere de arestare preventivă.

Sursa: Ziarul de Iași

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.