La Botoșani nu se mai fac avorturi „din motive religioase“

La Botoșani nu se mai fac avorturi „din motive religioase“

Medicii de la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani au decis să nu mai efectueze avorturi la cerere, a declarat joi purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, medicul Ştefan Bercea.

Potrivit acestuia, măsura a fost luată de comun acord de toţi medicii secţiei, având la bază motive religioase. Singurele cazuri în care sunt acceptate întreruperile de sarcină sunt urgenţele medicale.

Șefa secției de Obstretică-Ginecologie de la Spitalul din Botoșani afirmă că în unitatea medicală se fac în continuare întreruperi de sarcină la cerere și pune declarațiile purtătorului de cuvânt pe seama „lipsei de comunicare”.

Medicul Ștefan Bercea a declarat că de la începutul acestui an nu s-a mai făcut la spitalul din Botoșani nicio întrerupere de sarcină la cerere, ci doar avorturi terapeutice, iar decizia nu a aparținut conducerii spitalului, ci medicilor secției de Obstretică-Ginecologie, care au decis să refuze acest serviciu medical din motive religioase.

„Din motive religioase, medicii din Botoşani nu doresc să mai facă avorturi la cerere, în cadrul Maternităţii, decât avorturi terapeutice, care sunt urgenţe medicale şi care necesită intervenţie”, a afirmat Bercea.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.