Lipsa medicamentelor, principala problemă pacienților cronici ieșeni

Lipsa medicamentelor, principala problemă pacienților cronici ieșeni

Aproape jumătate (45%) dintre bolnavii cronici ieleni se confruntă cu lipsa medicamentelor, potrivit primelor rezultate ale studiului „Accesul la sistemul de sănătate pentru pacienții cu boli cronice”, inițiat de Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC), realizat la începutul lunii decembrie.

Studiul face parte din campania ”Pledează pentru drepturile tale de pacient!”, derulată de COPAC, cu sprijinul Ambasadei Franței.

La întrebarea „Ce vă supără mai mult în relația cu sistemul de sănătate?”, alte probleme reclamate de respondenți au fost: atitudinea personalului medical, aglomerația, lipsa informațiilor și neînțelegerea limbajului folosit de personalul medical.

La întrebarea „Care sunt cele mai frecvente probleme legate de medicamente cu care v-ați confruntat în ultimul an?“, aproape 55% dintre respondenți au avut nevoie de internare în ultimul an și peste 40% au spus că nu au găsit medicamentele necesare în unitatea sanitară. Același studiu relevă faptul că aproape 60% dintre pacienții cu afecțiuni cronice au fost nevoiți să se interneze într-un spital dintr-un alt oraș decât cel de domiciliu.

Problemele vor fi cuprinse într-un raport ce va fi prezentat autorităților.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.