Micul Iohannis, mai tare ca Klaus Iohannis

Micul Iohannis, mai tare ca Klaus Iohannis

În momentul în care a fost lansat pentru a candida la primăria Iaşi, Marius Bodea, fost director la Aeroport şi actual deputat, era văzut (cel puţin de şefa sa de partid, Alina Gorghiu) drept un „mic Iohannis”. Se spera atunci că Bodea va răsturna toate calculele politice și va câștiga la Iași la fel cum Klaus Iohannis a câștigat președinția României. Că nu s-a întâmplat așa, deja știți, însă ceea ce probabil nu mai cunoașteți este că Marius Bodea continuă să fie un mic Iohannis!

Să ne explicăm. Vorbind despre Unirea Principatelor Române din 1859, președintele Klaus Iohannis a declarat: „Astăzi, în seara zilei de 23 ianuarie, ne-am adunat aici, în Palatul Cotroceni, pentru a comemora unul din evenimentele de suflet ale românilor, Mica Unire”! Așadar, preșdintele Iohannis a „comemorat” Unirea. Probabil nici în ziua de azi nu a înțeles unde a greșit, însă putem spune că ne-am obișnuit ca președintele să fie departe de realitatea cotidiană. Continuând „tema” lansată de președintele său, Marius Bodea nu-și face de râs supranumele de „micul Iohannis” și postează pe Facebook următorul comentariu, pe care-l mai și sponsoriează: „Așa cum am promis, MĂ ȚIN DE CUVÂNT! Astăzi trebuie să o spunem cu subiect şi predicat: prin actul Unirii de la 24 ianuarie 1859 s-a înfăptuit un ideal naţional, însă pentru Iaşi a început un proces de declin economic şi social care ne afectează până astăzi. Decalajele de dezvoltare dintre Estul şi Vestul României trebuie privite şi din perspectiva evoluţiei istorice, nu doar din perspectivă geografică”.

Ce să vezi! Dacă nu se înfăptuia Mica Unire, Iașiul avea șanse mult mai mari de dezvoltare, pentru că altfel nu-mi explic ce ar putea însemna „pentru Iaşi a început un proces de declin economic şi social care ne afectează până astăzi”! Așadar, de la Unire ni se trage, ne zice micul Iohannis. S-a înfăptuit un ideal național, dar s-a distrus un județ întreg! Ei, parcă acum îl înțeleg și pe marele Iohannis atunci când spune că nu aniversează, ci… comemorează!

Bravo, domnilor Iohannis (mic și mare)! Cu așa oameni de stat… să te tot simți mându că ești român! Și ieșean, pe deasupra!

Mihai Chirica: „Codrin Ștefănescu nu reprezintă nimic legat de acest partid. Doar se trezește vorbind”

P.S. Nu-mi spuneți că am o cacofonie în titlu!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.