O avocată din Rusia a băgat în depresie America

Fiul cel mare al președintelui american Donald Trump s-a întâlnit cu o avocată apropiată Kremlinului în timpul campaniei din 2016, alimentând teoriile privind o posibilă ingerință din partea Rusiei în cursa pentru Casa Albă.

Casa Albă s-a aflat luni, 10 iulie, din nou în defensivă, după ce fiul cel mare al lui Donald Trump a recunoscut că s-a întâlnit cu o avocată rusă în plină campanie electorală.

Care a fost motivul pentru care Donald Trump Jr s-a întâlnit, în iunie 2016, cu avocata din Rusia? Conform New York Times, care a dezvăluit această informație, scopul întâlnirii l-ar fi constituit obținerea de „informații jenante” despre rivala democrată a lui Donald Trump, Hillary Clinton.

Donald Trump Jr a dat asigurări că nu știa nimic despre personalitatea sau despre intențiile exacte ale avocatei Natalia Veselnițkaia în momentul în care s-a așezat la aceeași masă cu ea. De asemenea, fiul lui Trump a mai spus că avocata i-a fost recomandată de o „cunoștință”.

Avocata, spune Trump Jr, i-a declarat că „avea informații despre persoane legate de Rusia care finanțau Comitetul național democrat și care o susțineau pe Hillary Clinton”. Dar, „s-a dovedit foarte repede că nu avea nicio informație interesantă” și că obiectivul real a fost acela de evoca adopția de copii ruși de către cuplurile americane în cadrul unui program suspendat de Vladimir Putin.

„Evident, eu sunt prima persoană a unei echipe de campanie care a participat vreodată la o întâlnire pentru a asculta informații despre un opozant”, a ironizat Donald Trump Jr, într-un tweet, zvonurile provocate de ultimul episod al unei afaceri care amenință administrația Trump.

Mai multe anchete, dintre care una condusă chiar de FBI, sunt în curs în Statele Unite privind acuzațiile de colaborare dintre Rusia și membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump, care au respins categoric acuzațiile.

natalia-veselnitkaia-1

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.