O fostă șefă de serviciu de la Salubris va fi cercetată de DNA pentru 500.000 de lei UPDATE

O fostă șefă de serviciu de la Salubris va fi cercetată de DNA pentru 500.000 de lei UPDATE

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Direcția Națională Anticorupție (DNA) în vederea verificării dacă Livioara Rotariu, fost șef Serviciu în cadrul Salubris SA Iași, a săvârșit unele infracțiuni asimilate celor de corupție. 

La data de 25 aprilie 2016, SC Izavet SRL, reprezentată prin Livioara Rotariu, a câștigat o licitație, în calitate de unic ofertant, organizată de către Salubris SA (în cadrul căreia Livioara Rotariu deținea la momentul licitației funcția de șef Serviciu) pentru atribuirea contractului „Servicii sanitar-veterinare”.

Inspectorii de integritate susțin că Livioara Rotariu a fost implicată, anterior licitației, în două proceduri de selecție de ofertă în vederea atribuirii unui contract de prestări servicii specializate de asistență medicală veterinară organizate de către Salubris SA, în calitate de membru al comisiei de evaluare a ofertelor.

Ulterior, la data de 20 mai 2016, a fost încheiat contractul de prestări servicii între Salubris SA, în calitate de beneficiar, și Izavet SRL, reprezentată de Livioara Rotariu, în calitate de prestator, în valoare de 571.915 lei fără TVA.

Ceea ce semnalează inspectorii ANI este, de fapt, modul în care s-a realizat externalizarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpâni din Iași.

Pentru suma amintită, Izavet SRL trebuia să vizeze actele de adopție, să efectueze operații de sterilizare a câinilor, inclusiv vaccinarea și deparazitarea, dar și eutanasierea sau microciparea câinilor, aplicarea de tratamente profilactice sau în scop terapeutic. Prestatorul era obligat să participe și la activitatea de imobilizare a câinilor fără stăpân, prin administrarea de la distanță a substanțelor stupefiante și psihotrope.

Prestatorul mai avea obligația de a captura 620 de câini, lunar.

 

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.