Peste 200 de oameni, blocaţi la Hadîmbu

Peste 200 de oameni, blocaţi la Hadîmbu

Peste 200 de persoane au rămas blocate din cauza poleiului în localitatea Hadîmbu din judeţul Iaşi. Oamenii veniseră să participe la slujba oficiată la mănăstirea Hadâmbu de episcopul vicar al Ahiepiscopiei Iașilor, Calinic Botoșăneanu.

Echipele Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iaşi au intervenit în seara zilei de 10 decembrie pe DJ 248B, în localitatea Hadâmbu, județul Iași, unde 238 de persoane și aproximativ 55 de autoturisme erau blocate din cauza poleiului de pe carosabil. S-a acționat cu două autospeciale echipate cu lamă și sărăriță, pentru distribuirea de sare, material ecologic și clorură de calciu.

Potrivit DRDP, s-a intervenit pentru degajarea drumului la solicitarea reprezentanților MAI și a celor din Ministerul Transporturilor, cu toate că atribuțiile în zona respectivă îi revin societății aflate în subordinea Consiliului Județean (CJ) Iași.

În bazele de deszăpezire ale DRDP Iași din regiunea Moldovei sunt pregătite de intervenție 87 autoutilaje de deszăpezire proprii și 342 de autoutilaje închiriate, având asigurate totodată stocurile de material antiderapant (sare, material chimic și clorură de calciu).

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.