Primăria Iași cumpără toamna 2.000 de lămpi solare

Primăria Iași cumpără toamna 2.000 de lămpi solare

Primăria Iași a finalizat procedura privind achiziția unui număr de 2.000 lămpi solare. Contractul a fost câștigat de către Canel SA Iași, cu o ofertă financiară de 129.000 de lei, fără TVA.

Echipamentele vor fi montate în stațiile de tramvai, insulele din intersecții, rondurile din sensurile giratorii, treceri pietoni, pentru creșterea vizibilității în trafic. Lămpile vor fi realizate din aluminiu, cu un număr de șase led-uri, cu o distanță de vizibilitate de un kilometru.

Decizia achiziționării acum este cel puțin ciudată în condițiile în care lumina soarelui este din ce în ce mai slabă odată cu apropierea iernii.

„Esplanadele și parcurile de agrement din Municipiul Iași au stâlpii de iluminat ornamentali degradați, insuficienți sau lipsă. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor prin asigurarea iluminatului pe timpul nopții în parcuri și pe esplanade, propunem achiziția unui număr de 100 stâlpi ornamentali de iluminat cu două brațe echipate cu corpuri de iluminat (…) Finisare: negru antic – produsul va fi acoperit cu o vopsea alchidică metal-graf de culoare neagră cu aspect de fier sablat, formulată cu oxid de fier micaceu care să exercite o barieră de protecție anticorozivă. Stâlpii vor fi echipați fiecare cu câte două corpuri de iluminat tip parc cu led, cu lumină alb-calda, echivalent la 70W vapori de sodiu”, se mai arată în caietul de sarcini.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.