Primăria Iași dă 15 milioane de euro pe 88 de autobuze. Apare abonamentul de 8 lei

Primăria Iași dă 15 milioane de euro pe 88 de autobuze. Apare abonamentul de 8 lei

Primăria Iași a anunțat semnarea contractul pentru achiziția a 88 de autobuze marca ISUZU, pentru care va plăti suma de 15 milioane de euro, bani ce vor fi obținuți printr-un credit bancar la Banca Europeană pentru Recosntrucție și Dezvoltare.

Reprezentanții primăriei susțin că aceste autobuze îndeplinesc cerințele actuale de siguranță și transport, aplicabile la nivelul Uniunii Europene.

Primele 30 de autobuze ar trebui să ajungă la Iași până la sfârșitul anului, iar restul până la sfârșitul lunii februarie 2018.

În altă ordine de idei, Compania de Transport Public (CTP) a anunțat un nou modificarea sistemului de taxare, principala noutate fiind introducerea abonamentului unic.

Noile abonamente unice CTP vor costa 8 lei pentru 24 ore, 25 de lei pentru o săptămână, 43 de lei pentru 15 zile și 75 de lei pentru o lună. În prezent, abonamentul lunar, pe o singură linie, este de 73 lei.

Reprezentanții CTP susțin că în viitor, fără a preciza exact de când, călătorii vor avea psoibilitatea plătească tichetul prin intermediul unei aplicații mobile, „24Pay”. Pentru a plăti online va trebui să aveți cont bancar!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.