Primarul Chirica vrea pepeni de Iași! Nu-l deranjează, însă, roșiile din Turcia!

Primarul Chirica vrea pepeni de Iași! Nu-l deranjează, însă, roșiile din Turcia!

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, intenționează să impună noi reguli în piețe. Printre altele, ca un bun economist ce este, Chirica vrea ca producătorii locali să aibă întâietate în fața celor veniți din alte zone ale țării.

Primarul nu ne-a explicat ce înseamnă „întâietate” sau cum se poate realiza aceasta, în schimb ne-a spus că: „Începe sezonul la pepeni, la sfârșitul lunii iulie – începutul lunii august. Întâietate au producătorii de pe plan local. Ei au transport mai scurt și, automat, costurile care acoperă transportul sunt mai mici. Plus că am și siguranța că marfa vine de acolo, Probota, Perieni, Vânători și alte două-trei parcele din jur”.

Mihai Chirica le-a recomandat celorlalți comercianți de pepeni să se orienteze spre alte zone. „Cei din Dăbuleni, Buzău sau Călărași au la dispoziție marea, sudul țării, au Teleormanul, au unde să vândă!”, a adăugat primarul.

Ideea ar putea părea bună, dacă nu ar fi lipsită de logică. În primul rând, ce facem cu economia de piață, unde suverane sunt cererea și oferta, și nu părerile unui primar care a făcut facultatea de geografie (parcă)! Apoi, până la pepenii de la Dăbuleni, care se pare că-l încurcă mult pe primar, ce facem cu roșiile din Turcia care se vând în piețele ieșene. Sau cu merele din Polonia? Dar cu fructele din Grecia, care se dau drept „autohtone”?

Ce ziceți, domnule primar, găsim o soluție și pentru acestea? Sau rămânem doar la stadiul de pepeni?

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.