Primarul din Târgu Frumos, condamnat la un an de închisoare

Primarul din Târgu Frumos, condamnat la un an de închisoare

Edilul oraşului Târgu Frumos a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese în formă continuată.

Ionel Vatamanu a fost condamnat de Curtea de Apel din cauza unei afaceri din anul 2011. Mai exact, firma lui Vatamanu care concesionase de la Primăria Târgu Frumos un teren situat în centrul oraşului, s-a extins şi în afara acestuia. Un an mai târziu, ajuns primar, Ionel Vatamanu l-a împuternicit pe viceprimarul oraşului să vândă terenul concesionat către firma sa.

Instanţa a stabilit şi un termen de încercare de trei ani. Sentinţa Curţii de Apel este mai blândă decât cea dată în primă instanţă, când Vatamanu fusese condamnat la un an şi două luni de închisoare cu suspendarea executării, iar termenul de încercare fusese stabilit la trei ani şi două luni. Legea prevede ca mandatul primarului să înceteze de drept în cazul condamnării definitive, chiar în situaţia în care sentinţa nu este cu executare. Încetarea mandatului se constată de prefect prin ordin, după intrarea în vigoare a acestuia urmând să se solicite Guvernului organizarea de alegeri locale anticipate.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.