Protest de Noaptea Muzeelor

Protest de Noaptea Muzeelor

La Iaşi, de Noaptea Muzeelor, se va protesta cu măştile pe figură faţă de problemele restauratorilor, iar alţi muzeografi vor manifesta cu fluturaşi de salariu ai unor persoane mai mult decât onorabile, cu ani întregi de trudă în muzee şi cu o remuneraţie mizerabilă, a declarat Dragoş Neamu, directorul Reţelei Naţionale a Muzeelor din România (RNMR).

„Protestul de anul trecut nu a schimbat mai nimic, de salarii mărite beneficiind doar unele ocupaţii şi în general manageri de instituţii, muzeele aflate în subordinea unităţilor administrativ teritoriale, nu şi managerii muzeelor naţionale, care au salarii diminuate”, a declarat Dragoș Neamu.

Directorul Reţelei precizează că „se moare în muzee, lista se măreşte, nepăsarea pe măsură, oamenii lucrează în condiţii de mediu vătămător total. În momentul acesta, există o listă care depăşeşte 100 de persoane care fie au murit, fie au cancere galopante, alţii s-au îmbolnăvit şi au primit un diagnostic care le-a schimbat practic toată viaţa în modul cel mai rău. „Salarizarea este o altă problemă… Cred că unele muzee vor protesta, sunt tot felul de soluţii“.

În privinţa evenimentului Noaptea Muzeelor, Dragoş Neamu a precizat că modelul româneasc a devenit exemplu de bună practică în Europa.

„În 2009, Noaptea Muzeelor din România a fost declarat cel mai bun exemplu de bună practică în Europa pentru modul în care a fost organizat şi gândit evenimentul”, spune directorul RNMR.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.