PSD Iaşi a câştigat concursul pentru cele mai proaste afişe electorale

PSD Iaşi a câştigat concursul pentru cele mai proaste afişe electorale

Suntem în ultima săptămână de campanie şi nu credeam că lucrurile vor fi mai anoste decât au fost în „bătălia” pentru locale. Şi totuşi… De fapt, dacă stau şi mă gândesc, singurul loc în care s-a văzut că se duce o bătălie în această campanie a fost pe panourile electorale. Acolo unde PSD Iaşi a câştigat detaşat concursul pentru cele mai proaste afişe electorale.

Să o luăm, aşadar, pe rând. Adică, într-un fel, în ordinea pozelor pe care le vedeţi mai jos. Pentru PSD Iaşi, afişajul electoral a debutat cu ditamai poza (2) în care în centru apare nimeni altul decât primarul Iaşiului, Mihai Chirica (probabil în calitate de preşedinte interimar al PSD sau de vedetă al cărei zâmbet cuceritor are darul de a frânge inimile şi de a câştiga alegerile)! Vecinii mei de bloc ar spune că s-a plasat acolo exact ca păduchele în frunte, dar eu nu sunt de acord cu ei. Pe lângă prezenţa lui Chirica, afişul este un kitsch greu de egalat. Fiecare personaj din imagine şi-a trimis o poză pe care o avea pe acasă, iar un „geniu” s-a ocupat de „asamblarea” lor… Aşa se face că prof Camelia Gavrilă are capul mai mare decât în realitate, Tudor Ciuhodaru parcă a fost pus cu macaraua într-un loc care mai rămăsese liber, Nicolae Bănicioiu parcă a fost şi el pescuit din club şi pus pe afiş, iar săracul profesor Adrian Pănescu cred că şi acum se întreabă ce caută în poza aia!

Inteligenţii care s-au ocupat de campania de comunicare a PSD Iaşi nu s-au oprit însă aici. Pe acelaşi model, l-au pus în frunte (dar nu chiar la fel ca pe Mihai Chirica, ci cumva egalul Cameliei Gavrilă) pe Maricel Popa, actualul preşedinte de Consiliu Judeţean. Vezi poza 5, dar cu atenţie, pentru că fotograful nu a vrut să-l scoată prea tare în evidenţă pe Maricel. Bine, nici Mihai Chirica, şi nici Maricel Popa nu candidează pentru parlamentare, dar amândoi se consideră „locomotive”, primul pe municipiu, iar al doilea pe undeva pe la ţară… Dar nu chiar în toate comunele, deoarece, după cum veţi vedea în pozele 1 şi 3, cei doi „lideri” sunt atât de cunoscuţi prin judeţ încât au preferat să nu mai apară pe afişe…

Cam asta e cu afişele imaginate de cuvântătorii, comunicatorii, strategii, făcătorii de imagine de la PSD Iaşi – cam aceeaşi care au participat şi la celelalte campanii ale partidului! Genii, nu alta! Sau pasionaţi de jocurile de noroc, pe principiul una iese, alata nu!

Distracţia nu se opreşte aici, pentru că există poza 4, care ne lămureşte unde au loc „mitingurile” PSD Iaşi. Adică, în baruri. Şi nu orice fel de baruri, ci în cele în care se propovăduieşte… iubirea! Dacă vă veţi uita cu atenţie pe poză, veţi vedea că totul este roz sau roşu şi pe pereţi scrie… „LOVE”! Nu prea am înțeles despre ce dragoste e vorba, dar văzând personajele din imagine am presupus că este cea dintre Maricel Popa și Victorel Lupu. Asta deoarece Mihai Chirica nu figurează în peisaj, pentru că altfel aș fi presupus că e vorba de „LOVE” între fostul, actualul și viitorul președinte al PSD Iași!

2345

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.