Raport favorabil pentru extinderea Spitalului Județean Botoșani

Raport favorabil pentru extinderea Spitalului Județean Botoșani

În urma controlului efectuat joi de specialiști de la ADR Nord-Est, proiectul privind extinderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Botoșani a primit raport favorabil.

Planurile noului UPU sunt pentru o dublare a suprafetei utile, de la 700 la aproape 1.500 de metri pătraţi, cu extindere atât în parcarea Spitalului Judeţean, dar şi pe înălţime. Ministerul Sănătății a introdus Botoşaniul pe lista unităților care vor fi modernizate din fonduri europene în perioada următoare. Astfel, UPU ar urma să se extindă încă şase metri în interiorul parcării pe toată lungimea clădirii spitalului, dar şi pe înălţime, clădirea adiacentă, unde vin ambulanţele şi este triajul bolnavilor urmând să primească încă un etaj, unde vor fi birourile administrative, vestiarele şi o sală de pregătire. De asemenea, parcarea spitalului ar urma să fie redesenată, iar rondul din centrul acesteia să fie eliminat pentru a face loc la alte spaţii de parcare.

Modernizările vor fi efectuate în cadrul Axei prioritare 8, „Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale”, Obiectivul strategic 8.2, „Îmbunătățirea calității şi a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență” din cadrul Programului Operațional Regional aprobat de către Comisia Europeană. Valoarea totală a proiectului fiind de aproape 1,5 milioane de euro.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.