Relu Fenechiu, încă 4.300.000 de euro şpagă

Relu Fenechiu, încă 4.300.000 de euro şpagă

Procurorii DNA – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Relu Fenechiu, la data faptelor deputat în Parlamentul României şi preşedinte al filialei judeţene a PNL, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi participaţie improprie la infracţiunea de spălare a banilor.

În ordonanţa procurorilor DNA se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2008 – 2014, suspectul Fenechiu Relu, în calităţile menţionate mai sus, a pretins şi a primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale suma de circa 4.300.000 de euro pentru a asigura finanţarea de către Ministerul Educaţiei Naţionale a etapei a V-a a Programului „Sistem Educaţional Informatizat” (SEI), atribuirea contractului către firma respectivă şi derularea acestuia în bune condiţii.

Concret, sprijinul acordat de suspectul Fenechiu Relu s-a materializat prin intervenţia sa la persoane cu funcţii de conducere din cadrul Ministerul Educaţiei Naţionale, asupra cărora avea influenţă la acel moment.

O parte din suma de bani pretinsă, respectiv 2.500.000 euro, a fost remisă în numerar suspectului, în două tranşe, printr-un intermediar.

În continuare, pentru a ascunde adevărata natură a provenienţei circuitul financiar al sumelor de bani şi beneficiarul real al acestora, suspectul Fenechiu Relu a solicitat ca restul banilor să fie viraţi în conturile a două societăţi comerciale în baza unor contracte de consultanţă ce atestau operaţiuni comerciale fictive. De precizat este faptul că semnatarii documentelor nu au avut cunoştinţă de înţelegerea dintre suspect şi reprezentanţii societăţii beneficiare a contractului anterior menţionat, întocmind actele la solicitarea acestuia din urmă.

Suspectului Fenechiu Relu i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”.

Anterior, Relu Fenechiu a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, iar procesul penal a fost finalizat prin decizie definitivă de condamnare la o pedeapsă privativă de libertate (detalii în http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=4618 şi în http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=3405), iar ulterior într-un dosar separat a fost sesizată instanţa de judecată cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei având ca obiect comiterea altor fapte de către acelaşi inculpat (detalii în http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=7764).

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.