Restaurantele şi terasele din România se vor redeschide, de la 1 iunie, dar vor trebui să respecte o serie de reguli noi.
În primă fază, restaurantele vor lucra la o capacitate de 50% în interior.
Profit.ro notează că autorităţile, împreună cu reprezentanţii industriei, au întocmit un draft privind noile reguli.
1) depărtarea meselor la cel puţin 2 metri una de alta
2) stabilirea unui culoar liber de 1,5 metri între mese, cu tot cu scaunele din jurul lor. Adică între scaunul de la o masă şi cel mai apropiat de la masa vecină să fie 1,5 metri.
3) va fi obligatorie purtarea măştilor de către personal.
4) clienţii vor fi obligaţi să poarte măşti doar în zonele de confluenţă, atunci când se ridică de la masă şi merg la toaletă sau la bar sau se întâlnesc cu alţi clienţi de la mesele vecine. La masa lor nu trebuie să poarte mască.
5) la o masă au voie cel mult 6-8 persoane.
6) după fiecare folosire a mesei, aceasta trebuie dezinfectată. Restaurantele trebuie să cumpere dezinfectanţi.
7) triaj epidemiologic pentru angajaţi: li se va lua temperatura la fiecare intrare în schimb, care nu trebuie să depăşească 37 de grade pentru a fi primiţi la muncă.
8) va fi la latitudinea barurilor dacă vor sau nu să testeze şi temperatura clienţilor.