Seninătatea unui şef de şantier…

Seninătatea unui şef de şantier…

După ce a văzut reacţia presei la propunerile pentru parlamentare pe care le-a trimis la Bucureşti, Mihai Chirica a revenit cu unele… completări, pe 12 octombrie, la Radio Hit. Din păcate, mai tare s-a afundat. Şi nu în faţa noastră, care facem greşeala şi îl ascultăm, ci în faţa de membrilor PSD, pe care i-a minţit în cel mai… propriu stil posibil!

Pe 11 octombrie, Mihai Chirica spunea, peste tot pe unde era întrebat, că listele care vor fi votate în Comitetul Executiv Judeţean sunt în ordine alfabetică şi că aşa vor fi trimise la Bucureşti. Pe 12 octombrie, însă, a revenit şi a spus că doamna Camelia Gavrilă este prima pe listă la Camera Deputaţilor. Ori nu ştie alfabetul, care, cu siguranţă, nu începe cu litera „G”, ori şi-a minţit membrii de partid, arătându-le că nu-i pasă de părerile sau existenţa lor.

Citeşte şi Mihai Chirica a definitivat lista „meritocraților” pentru parlamentare

Mihai Chirica, la Radio Hit: „Deci, noi am discutat acolo despre cei care şi-au depus candidaturi, dosare de la persoane pe care, vă rog să mă credeţi, nu le cunosc, nu le-am văzut în viaţa mea, care figurează într-adevăr în baza noastră de date ca şi membri de partid şi care şi-au depus dosar. Şi au fost 17. Pe partea ailaltă, spre Senat, vreo 4. Ele sunt, să spunem, în analiza dosarelor care au fost depuse până la data de ieri, 11, inclusiv”.

1. Aşadar, este şeful PSD Iaşi, dar recunoaşte că nu-i ştie pe membrii partidului!!! Până şi noi îi ştim pe cei pe care i-a trecut pe liste… Dar, oare, pe Sorin Iacoban îl cunoaşte?

Mihai Chirica, la Radio Hit: „Discuţia pe care noi am avut-o în Biroul Permanent Judeţean şi mai departe în Comitetul Executiv Judeţean a fost cea legată… dacă continuăm să strângem în continuare persoane pentru a putea completa lista, pentru a putea duce o listă şi pentru a putea prezenta conducerii naţionale o astfel de listă. Având în vedere că astăzi, la Bucureşti, nu este niciun comentariu pe marginea acestei liste, este şi motivul pentru care astăzi sunt aici. Pentru că am dat telefon aseară şi am vrut să aflu ce se întâmplă de fapt astăzi şi mi-a spus nu, este doar o discuţie legat de candidaţii pe diaspora. Prin urmare, am rămas la Iaşi”.

2. A vrut probabil să spună că lista pe care a trimis-o la Bucureşti nu va fi luată în discuţie pe 12 octombrie… Dar, din câte ştim noi, la cele două şedinţe amintite de la Iaşi s-au votat exact aceste liste! Aşa că nu prea ştim ce mai strânge în continuare, în condiţiile în care a stabilit şi supleanţii! Dilemă: pe cine minte cu această declaraţie, pe noi alegătorii sau pe cei din PSD?

Mihai Chirica, la Radio Hit: „(…) Prin urmare, lista nu s-a închis! În propunerile de Camera Deputaţilor sunt şi oameni foarte, să spunem, preţioşi din punctul meu de vedere… dacă vreţi, vă dau un nume: Camelia Gavrilă, care va deschide lista Camerei Deputaţilor. De ce? Din punct de vedere profesional nu cred că poate să o conteste cineva… Comentariul legat de faptul că a fost, să spunem, trecută prin PNL… Da, a fost trecută prin PNL, dar asta nu înseamnă că nu poate fi un om valoros. Oamenii valoroşi trebuie promovaţi, indiferent pe unde au fost trecuţi… Şi alte lucruri care ţin de moralitate şi multe care s-au mai spus de-a lungul timpului… Prin urmare, dumneaei va deschide lista. Ce este sub dumneaei, nu ştiu. Vom vedea, vom analiza, vom calcula”.

3. Ca să respectăm cele declarate anterior de Chirica, alfabetul începe cu litera „G”. Tot ce ar putea fi pe lista pentru parlamentare înainte de Gavrilă, de fapt nu există (Câtea, Cojocaru, Alexa, Axinte, Câmpeanu)! Pentru că, nu-i aşa?, Mihai Chirica a trimis la Bucureşti listele în ordine alfabetică!!!

Mihai Chirica, la Radio Hit: „Pe partea cealaltă, că a fost o discuţie foarte precisă şi tăioasă referitor la domnul Lazăr… L-am certat dimineaţă pe Câtea, care el a plecat spre Bucureşti, pentru faptul că n-a studiat măcar presa să vadă decizia Înaltei Curţi. Cu siguranţă, domnul Lazăr nu va fi susţinut de mine. Am spus-o şi aseară, o repet de o sută de mii de ori… şi-a depus dosar, s-a înregistrat la adresa partidului, a deschis uşa deschisă, deci a putut intra în registratură, dar asta nu înseamnă vă va fi pe lista de candidaţi la Senatul României. Exclus! Am mai spus-o şi aseară şi o repet de o mie de ori”.

4. Domle, Chirica ăsta ceartă pe toată lumea. El aşa ştie să comunice, ţipând şi certând! Lăsând asta la o parte, am înţeles că Sorin Lazăr nu va fi pe lista pentru Senat, pentru că a fost condamnat. Dar Florin Constantinescu, trimis în judecată de DNA? Dar Mihai Mihalache?

Citeşte şi „Va candida Gheorghe Nichita din partea PRU?”

Mihai Chirica, la Radio Hit: „Şi din punctul meu de vedere, este un moment prielnic ca toate elementele legate de lege şi de statutul de parlamentar, de imunităţile parlamentarilor, să fie retrase odată. Că de asta lumea fuge. Suni un academician, suni un profesor renumit şi spune „da, dar eu acolo nu mă duc, pentru că pe hol mă întâlnesc cu ală care e condamnat sau urmărit sau urmează… la un colţ mă întâlnesc cu ăla… eu nu pot să mă duc să fac… pentru că rişti să te depersonalizezi acolo. Din profesor universitar doctor academician devii domnul senator Costel, care nu mai reprezinţi decât un Costel egal cu, şi nu vreau să fac o paranteză răutăcioasă, Gigi Becali, care a terminat cu greu ce-o fi terminat… cu, dacă vreţi dau un exemplu, cu Blăjuţ, care a făcut 3 facultăţi într-o lună, după 40 de ani, şi mă gândesc că o să-şi dea şi doctoratul… Deci, lucruri…. noroc că i-a salvat din nou Senatul….românii…”

5. Aşa este, când ajungi în Senatul României, ales, devii „domnul senator”. La fel cum atunci când eşti ales primar, devii „domnul primar”. Indiferent dacă ai fost la viaţa ta doar şef de şantier sau profesor universitar, tot „domnule primar” eşti!

6. Pe de altă parte, la fel ca orice neinformat din ţara aceasta, Chirica vorbeşte de „imunităţile parlamentarilor” fără să înţeleagă măcar o clipă ce înseamnă acestea. Dar, îi spunem noi. „Imunităţile” astea sunt pentru că, la un moment dat, un procuror s-ar putea să decidă să aresteze trei sferturi din parlamentarii PSD, fapt care duce la o schimbare de forţe în Parlament, cu destul de multe consecinţe nefaste pentru o democraţiei. Asta, aşa pe scurt, ca să poată înţelege şi un fost şef de şantier!

Mihai Chirica, la Radio Hit: „Deci, de dimineaţă am activat comisia de integritate a judeţului Iaşi. Avem şi noi acolo… Gavrilă Mihai este preşedintele, jurist de meserie… a mai fost discuţia asta şi aseară şi i-am spus: iei fiecare chestiune şi o analizezi şi-o învârţi şi o dezvârţi până când dai de toate dedesubturile candidaturii acelei persoane, că nu vreau să mă trezesc, după ce am trimis lista finală şi am bătut-o în cuie, încep să apară că el a fost nu ştiu unde, că a făcut nu ştiu ce….Şi încercăm să găsim formula ideală ca în Parlamentul României de la Iaşi să plece oamenii care ne pot reprezenta cu mândrie!”

7. Ca să înţelegeţi ce este cu această comisie de integritate, vă spunem doar că Gavrilă Mihai este consilierul lui Sorin Iacoban. Ia spuneţi dumneavoastră, acum, cum îl va judeca acest Gavrilă pe Iacoban pentru svastica pe care i-a pus-o pe fruntea lui Iohannis? Îşi va permite să-l scoată de pe lista pentru deputaţi?

P.S.1 Şi, totuşi, de ce a fost trimis Câtea la Bucureşti? Cu listele în ordine „alfabetică”, dacă, de fapt, aceste liste nu au fost definitivate? Dar deja nu mai e problema noastră, este doar a membrilor PSD Iaşi!

P.S.2 Presupunem că nu trebuie să vă amintim noi cine a fost şef de şantier…

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.