Turc venit la muncă în Iași, trimis forțat acasă

Turc venit la muncă în Iași, trimis forțat acasă

Polițiștii din Iași care se ocupă de imigrări au depistat un tânăr turc care fusese obligat să părăsească țara noastra. Acesta a fost dus la punctul de frontieră, iar la ieşire pe numele său s-a dispus măsura de nepermitere a intrării pe o perioadă de 10 luni.

Tânărul de 23 de ani intrase legal în România, în baza permisului de ședere temporară în scop de muncă. Însă după ce contractul a expirat, dreptul de ședere i-a fost revocat și, totodată, i s-a emis o decizie de returnare pe care nu a respectat-o.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au stabilit că străinul a intrat legal în România, în baza permisului de ședere temporară în scop de muncă, însă, ca urmare a încetării raporturilor de muncă, dreptul de ședere i-a fost revocat și, totodată i s-a emis o decizie de returnare, pe care nu a respectat-o. Ca urmare a celor constatate, bărbatul a fost îndepărtat de pe teritoriul țării noastre, fiind condus, sub escortă, până la punctul de trecere a frontierei. La ieșirea din țară pe numele său a fost instituit consemn nominal de nepermitere a intrării pe o perioadă de 10 luni“, declară reprezentantii Serviciului pentru Imigrări al județului Iași.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.