UAIC dă peste două milioane euro pentru a cumpăra clădirea Telekom de la Fundație

UAIC dă peste două milioane euro pentru a cumpăra clădirea Telekom de la Fundație

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași a primit acordul Consiliului de Administrație al Telekom România pentru cumpărarea clădirii de pe strada Lăpușneanu (corpul R).

Suma finală a fost de 2.165.000 de euro (scutită de TVA), ofertă acceptată de Telekom. Imobilul este închiriat de UAIC din anul 2008 și este destinat, cu precădere, activitîții școlilor doctorale.

„Ne bucură faptul că, după 10 ani în care universitatea a închiriat imobilul, reușim să finalizăm procedura de achiziție și să asigurăm continuitate pentru activitatea celor 11 școli doctorale din universitate. De asemenea, intrăm în posesia unui spațiu cu o poziționare atât centrală cât și foarte aproape de campus, prin care nu doar că ne îmbogățim patrimoniul, dar mai ales oferim studenților și profesorilor noștri un spațiu propice cercetării științifice și schimbului de idei”, a declarat Mihaela Onofrei, Ordonator de Credite al UAIC.

Clădirea are cinci etaje, o amprentă la sol de 592 de metri pătrați și o suprafață totală desfășurată de 4,581 de metri pătrați, dintre care suprafața utilă este de 3,594 de metri pătrați, plus 222 de metri pătrați de terase. Terenul, cu suprafaţa de 900 de metri pătraţi, este proprietatea Primăriei Municipiului Iaşi.

În perioada în care universitatea a închiriat imobilul s-a investit în recompartimentarea spațiilor și transformarea lor în săli de curs și de seminarii, reparația instalațiilor electrice și a celor sanitare, dotarea cu mobilier și aparatură electronică.

În prezent, clădirea asigură buna funcționare a școlilor doctorale ale UAIC, dar este și gazda unor evenimente organizate de facultăți. De asemenea, în corpul R își desfășoară activitatea și alte entități, precum Centrul Alumni, Clubul IQ sau Centrul de Reușită Universitară.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a închiriat clădirea de pe strada Lăpușneanu începând cu data de 8.10.2008, întrucât la acea vreme era necesar un spațiu adecvat cercetării științifice, studiului și schimbului de idei pentru doctoranzi.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.