Valoarea sechestrului impus primarului Mihai Chirica

Valoarea sechestrului impus primarului Mihai Chirica

Judecătorii ieșeni au decis marți, 8 august, ca valoarea sechestrului instituit în cazul primarului Mihai Chirica să fie până la concurența sumei de 76.000 de lei.

Rămâne sub sechestru judiciar un apartament de 400.000 de lei pe care Mihai Chirica îl deține, însă a fost degrevată de sarcini o pășune!

Mihai Chirica a contestat în instanță ordonanța prin care DNA a stabilit bunurile sechestrate.

Primarul Mihai Chirica este inculpat în dosarul Skoda, fiind acuzat de abuz în serviciu. Alături de el, mai sunt cercetate alte nouă persoane.

Decizia luată de instanță: „Admite contestația formulată de inculpatul CHIRICA MIHAI, împotriva măsurii asigurătorii luate de procuror prin ordonanța emisă în data de 30.06.2017, în dosarul nr. 106/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași și a modului de aducere la îndeplinire a acestei măsuri prin procesul-verbal de aplicare al sechestrului asigurător întocmit de organul de cercetare penală în data de 31.07.2017, acte pe care le modifică în parte, în sensul: 1. dispunerii instituirii măsurii sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile și imobile ale inculpatului Chirica Mihai până la concurența sumei de 76.763,69 lei; 2. a menținerii indisponibilizării și declarării ca sechestrat, în vederea recuperării prejudiciului produs prin infracțiune, a bunului imobil-apartament, cu o valoare aproximativă de 409.500 lei, dar până la concurența sumei de 76.763,69 lei. 3. a ridicării sechestrului asigurător cu privire la imobilul teren-pășune. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat, ocazionate de soluționarea prezentei contestații, rămân în sarcina acestuia”.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.