Varujan Vosganian, un fel de Elena Udrea de Bahlui

Varujan Vosganian, un fel de Elena Udrea de Bahlui

Exact ca Elena Udrea, care a sunat în emisiunea lui Robert Turcescu să spună că este o fană a… Elenei Udrea, Varujan Vosganian a publicat pe blogul său un interviu în care el centrează şi tot el dă cu capul (!), atrăgând împotriva sa un val imens de antipatie.

Demersul senatorului este într-un fel de înţeles, mai ales că nu s-a mai auzit de existenţa sa de la episodul în care a plâns în Parlament pentru a scăpa de urmărirea penală. În plus, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin îl tot presează de când l-au pus şef peste ALDE Iaşi să iasă în presă şi să devină… vizibil! Cum, însă, conferinţele sale de presă te adorm mai repede decât celebrele poveşti de la „Noapte bună, copii!” de pe vremuri, Vosganian s-a gând să agite puţin apele poate-poate îl bagă şi pe el cineva în seamă. Şi, cum nu putea să o imite 100% la Elena Udrea, mai ales că aceasta nu a plâns în Parlament atunci când s-a pus problema arestării sale, Varujan Vosganian s-a gândit să facă exact ceea ce ştie el cel mai bine, să se pupe… pe frunte! Singur. Pe principiul, şefu, şefu, uite ce am făcut azi la Iaşi, merit şi eu un oscior?

În spatele acestei iniţiative a celui care se crede scriitor şi pe care Institutul Cultural Român l-a tradus în olandeză (pe banii cui, oare?) se ascund, însă, lucruri mult mai complexe, pe care le vom prezenta mai jos.

1. Prezenţa lui Vosganian la Iaşi nu interesează presa, ceea ce dă rău în faţa şefilor de la Bucureşti.

2. Vosganian se confruntă cu o criză foarte mare de autoritate în cadrul ALDE Iaşi, unde toată lumea îl sabotează pe unde poate şi cum poate.

3. La conferinţele şi întâlnirile pe care le organizează, în calitate de şef, aripa PC din ALDE îl ignoră şi refuză să se prezinte.

4. Încă din luna ianuarie se aşteaptă o decizie de la Bucureşti privind schimbarea sa din funcţia de şef ALDE Iaşi.

5. Vosganian a ajuns să conducă ALDE dintr-o pură întâmplare, el trebuind, de fapt, să-l înlocuiască pe Victor Chirilă la co-preşedinţia partidului (şi să conducă alături de Vasile Şalaru).

6. Cel care a „greşit” hârtia a fost Daniel Chiţoiu, adică exact omul pe care Tăriceanu nu-l mai are în partid.

7. Îi este extrem de frică de faptul că dacă nu mai prinde un post de demnitar, DNA va începe urmărirea penală împotriva sa.

8. Tremură la gândul că va fi înlocuit în mod ruşinos de Şalaru şi că va trebui din nou să plângă ca să-şi menţină postul.

Pentru toate acestea, însă, avem noi soluţia şi i-o oferim şi senatorului: „Varujane, fii bărbată!” sau, parafrazându-l pe Mărgineanu, „Nu mai plânge Jane, Plânsul e de formă… DNA nu te omoară, ci doar de transformă…”!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.