Vot istoric înregistrat de Klaus Iohannis la Slănic Moldova

Vot istoric înregistrat de Klaus Iohannis la Slănic Moldova

Klaus Iohannis a câştigat primul tur al alegerilor pentru preşedinţia României cu un procent de 37,49%, fiind urmat de Viorica Dăncilă – 22,69% (după numărarea a 99,99 % dintre voturi).

La nivelul județului Bacău, reprezentantul PNL a obținut un procent de 36,6% din voturi, iar Viorica Dăncilă a obținut doar 25,4%.

Cel mai mare scor din județul Bacău, Klaus Iohannis l-a obținut în stațiunea Slănic Moldova – peste 52%. Numai în cartierul Cireșoaia, de exemplu, din care provine și primarul orașului, Gheorghe Baciu, membru al PNL, peste 57% dintre alegători au votat cu Klaus Iohannis.

Dacă în întregul județ Bacău au votat doar 41,78 % dintre alegătorii înscriși pe liste, prezența la vot în Slănic Moldova a fost de 51,36%. Din cei 4.129 de cetățeni înscriși pe listele electorale, au votat 2.121 de persoane (1.631 au fost pe listele permanente și 490 pe listele suplimentare). Cea mai mare prezență a fost înregistrată, dintre cele trei centre de votare (Slănic Moldova, Cerdac și Cireșoaia) la Slănic Moldova, aproape 65%.

Rezultatul obținut de Klaus Iohannis la Slănic Moldova este unul istoric și demonstrează și susținerea de care actualul primar, Gheorghe Baciu, se bucură în rândul locuitorilor acestei frumoase stațiuni balneco-climaterice.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.