Bilanțul primului semestru din 2017, la IPJ Iași: Infracționalitatea a scăzut cu 14%

Bilanțul primului semestru din 2017, la IPJ Iași: Infracționalitatea a scăzut cu 14%

În urma analizei situaţiei operative pe raza judeţului Iaşi, în primul semestru al anului 2017, cu privire la evoluţia situaţiei indicatorilor statistici, s-au evidenţiat mai multe aspecte pozitive.

În primele 6 luni ale acestui an se constată o scădere a infracţiunilor sesizate cu 14 %, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, acest lucru datorându-se acţiunilor preventiv-reactive organizate şi desfăşurate de poliţiştii ieşeni.

De asemenea, în perioada menţionată, se înregistrează o scădere principalelor infracţiuni sesizate comise cu violenţă cu 12%. Spre exemplu, se înregistrează o scădere cu 18% a tâlhăriilor sesizate şi cu 21% a infracţiunilor de lovire sau alte violenţe.

Infracţiunile contra persoanei cu 19% şi a celor contra patrimoniului cu 14%.

Faptele de distrugere sesizate au fost cu 12% mai puţine.

În ceea ce priveşte situaţia infracţiunilor de furt sesizate, scade cu 15 % numărul acestor fapte. Astfel, scad cu 16 % infracţiunile de furt din societăţi comerciale şi cu 22 % infracţiunile de furt din auto. Furturile de animale scad cu 17%.

De asemenea, se înregistrează o scădere a infracţiunilor de ameninţare cu 25%, a violurilor semnalate cu 14%, iar infracţiunile de act sexual cu un minor scad cu 37 %.

În perioada menţionată au fost înregistrate 4.262 cauze penale cu autori necunoscuţi şi au fost soluţionate 4.238 astfel de cauze.

Poliţiştii au cercetat 2049 de persoane, dintre care 273 pentru infracţiuni economico-financiare, 1.102 pentru infracţiuni judiciare.

În perioada analizată s-a constatat că principalele cauze de producere a accidentelor rutiere au fost: traversarea neregulamentară de către pietoni,  viteza neadaptată la condiţiile de drum şi neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.