Ce trebuie să faceți pe timp de caniculă

Ce trebuie să faceți pe timp de caniculă

Ministerul Sănătății recomandă să se evite expunerea prelungită la soare între orele 11,00 și 18,00 în perioadele cu temperaturi foarte ridicate.

Este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5 – 2 litri de lichide), fără a aștepta să apară senzația de sete. Este necesar un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.

Medicii sfătuiesc să se consume în această perioadă fructe și legume proaspete (pepene galben, roșu, prune, castraveți, roșii), deoarece acestea conțin o mare cantitate de apă.

O doză de iaurt produce aceeași hidratare ca și un pahar de apă.

Trebuie să se consume alimente proaspete din magazinele care dispun de instalații frigorifice funcționale și să se evite consumul alimentelor ușor perisabile.

Este obligatorie evitarea băuturilor cu conținut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.

Dacă expunerea la soare este absolut necesară între orele amiezii trebuie să se folosească o ținută adecvată: pălării de soare, haine lejere și ample, din fibre naturale, de culori deschise.

Trebuie evitate activitățile în exterior care necesită un consum mare de energie (sport, grădinărit etc).

Trebuie să se aibă grijă de persoanele dependente de dvs (copii, vârstnici, persoane cu dizabilități), oferindu-le, în mod regulat, lichide, chiar dacă nu le solicită.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.