Cine este noul director al Aeroportului Internaţional Iaşi

Cine este noul director al Aeroportului Internaţional Iaşi

După demisia lui Marius Bodea din fruntea aeroportului (devenită efectivă pe 10 decembrie), Consiliul Judeţean Iaşi s-a reunit sâmbătă pentru a numi un director interimar.

Conform reglementărilor în vigoare, membrii Consiliului Judeţean nu-l puteau vota decât pe Alexandru Anghel, vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional Iaşi. Acesta va conduce aeroportul în regim de interimat timp de 2 luni, şi nu 6 luni, aşa cum ceruseră iniţial consilierii judeţeni PNL.

Alexandru Anghel s-a născut pe 23 noiembrie 1968. A absolvit în 1993 cursurile Facultăţii de Aeronave din cadrul Politehnicii Bucureşti, specializarea „Sisteme de propulsie”. În acelaşi an a absolvit cursurile Şcolii Superioare de Aviaţie Bucureşti, obţinând diploma de „Controlor Trafic Aerian Dirijare Sol”. În 2001 şi-a finalizat Studiile Postuniversitare (economie, marketing, administrarea afacerilor) din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi. În 2009 a urmat cursurile Asociaţiei Române pentru Calitate Iaşi, devenind „Manager calitate”. În 2012 a absolvit cursurile de calificare pentru Managementul Siguranţei Operaţionale.

Lucrează la Aeroportul Iaşi din 1993, pe postul de controlor aerian trafic sol. Din octombrie 2010 este Director operaţional la acelaşi aeroport. Este, de asemenea, vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al aeroportului. În decursul timpului a lucrat pe zona de publicitate la mai multe firme, printre care Alma România, Initiative Media România, Euromedia Group SA (outdoor). A fost, de asemenea, director de vânzări la Occo Silhouette Bucureşti.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.