Cu siguranţă aţi auzit de Iulia Scântei, personajul trimis de la Bucureşti tocmai la Iaşi pentru a candida, pe listele PNL, pentru Senat. Este acea persoană cu pană la pălărie, care s-a îmbrăcat într-un palton roşu la mitingul partidului, de la Iaşi, unde toată lumea era… galbenă!
Ei bine, această persoană, pentru că nu-şi epuizase arsenalul de stupizenii, s-a gândit să mai ţină şi o conferinţă de presă, pe 8 decembrie, din care vom reproduse mai jos câteva fragmente şi care a dat dovadă maximei ei capacităţi intelectuale!
„Emoţia” Cioloş şi diversiunea eşuată!
„După cum bine ştiţi, candidatul PNL Iaşi la Senat, Iulia Scântei, până acum o lună de zile necunoscută în viaţa politică… şi să participe la prima campanie electorală ca şi candidat al Partidului Naţional Liberal.
Provin din societatea civilă, nu am mai făcut politică până anul acesta, când m-am înscris pentru prima oară în PNL, tocmai pentru a candida la alegerile din decembrie 2016, şi am optat să intru în politică motivată de un ţel: că înaintea mea intraseră alţi oameni – acum un an de zile – cu care m-am identificat profesional şi moral, un premier ca Dacian Cioloş, cu o echipă de miniştri tehnocraţi care, ca şi mine, aveau în spate o profesie, o carieră, confirmaţi unii naţional, alţii internaţional în ceea ce au realizat profesional, dar mai mult decât atât oneşti, fără probleme şi dosare penale, integri şi dispuşi să facă ceva pentru România.
Aceasta a fost motivaţia mea! Ca cel care am stat şi am privit până acum la fel de dezgustat ca şi alţi români, alţi ieşeni de-ai noştri la viaţa politică din ultimii 26 de ani din România”.
„Odată cu mine, anul acesta au ales să intre şi să participe în politică în mod activ alţi 100 de tineri, profesionişti, pe listele eligibile, în calitate de candidaţi eligibili ai PNL. Suntem toţi nişte oameni de profesii, oameni cu un rost al nostru, cum spun moldovenii, dar care, de data aceasta, am considerat că este un moment prielnic în care să ne implicăm activ şi pentru cei de acasă. (…)”
„Intru în politică nu ca să las politica să mă schimbe pe mine, ci eu să schimb politica şi modul în care până acum politicienii au înţeles să-i reprezinte pe cetăţenii care i-au votat timp de 26 de ani.
Da, ăsta este scopul meu pentru acre mă duc în Parlament (şi arată spre cartonul cu Parlament curat), militez pentru un Parlament curat.
Acum fix 27 de ani, în decembrie 1989, nişte tineri ca noi au murit în România pentru a avea un Parlament. Anul acesta, în decembrie 2016, aceeaşi tineri sunt chemaţi la vot duminică, 11 decembrie, pentru a face un Parlament curat.
Dacă acum 27 de ani au reuşit să înfiinţeze cea mai democratică sau simbolul ca instituţie fundamentală a unei democraţii) un Parlament liber, cred că acum, după 27 de ani, sunt în stare să iasă la vot şi să spună prin votul lor că-şi doresc un Parlament curat, un Parlament fără corupţi, un Parlament fără oameni cu probleme de integritate, un Parlament cu oamenii profesionişti….”
Câteva comentarii sunt obligatorii:
1. D-na Scântei îşi poartă un respect atât de mare încât nu poate vorbi despre ea decât la persoana a treia!
2. Iulia Scântei nu are nici măcar proprietatea termenilor pe care-i foloseşte, spunând că a intrat în politică inspirată de alţi oameni care au făcut acelaşi lucru cu un an în urmă şi îl dă exemplu pe Dacian Cioloş!
Cioloş care şi în ceasul al 12-lea se pretinde tehnocrat! D-na Scântei. Aţi vrut să ne spuneţi că Dacian Cioloş a făcut încă de la început jocuri politice sau, pur şi simplu, nu aveţi habar pe ce lume trăiţi?
3. Ne pare rău, dar „facă ceva”, „ca cel” etc sunt expresii care în limba română se evită. Asta ca să nu se trezească, la un moment dat, cineva care să facă ceva pe discursul vreunei pene trimise, cu sau fără dedicaţie, în politică!
4. Doamna Scântei a găsit „un moment prielnic” pentru a se implica în politică. Reţineţi această expresie… „moment prielnic”! Spune multe, nu-i aşa?
5. Iulia Scântei ne vorbeşte despre tinerii care au murit în decembrie 1989 pentru ca noi să avem „un Parlament”, după care ne spune că „aceeaşi tineri sunt chemaţi la vot duminică, 11 decembrie”!
Doamnă, ne pare rău, dar nici măcar în România morţii nu votează! Nu ştiu la ce planuri diabolice v-aţi gândit dumneavoastră, dar noi am vrea totuşi ca pe 11 decembrie să voteze numai cei care au drept de vot!
6. Nu am putut urmări întreaga conferinţă de presă. Este trist să vezi că tinerii care vor să intre în Parlament sunt atât de curaţi încât nu au nicio treabă cu limba română, cu raţionamentul, cu exprimarea logică….
7. Şi ca spectacolul să fie complet, recuzita folosită în timpul conferinţei (o puteţi vedea în imaginea de mai sus), zicem noi, putea fi îmbunătăţită cun carton pe care să se scrie „Parlament fără analfabeţi”!