Cine l-a inspirat pe Elvis Presley să compună „Love Me Tender”

Cine l-a inspirat pe Elvis Presley să compună „Love Me Tender”

Înregistrată de Elvis Presley în 1956, melodia „Love Me Tender” are versurile şi muzica semnate de Ken Darby (sub pseudonimul Vera Matson, numele soţiei sale) şi de Elvis Presley. Înregistrarea acestei melodii a ajuns pe primul loc în topurile Billboard şi Cashbox în acelaşi an.

Pentru „Love Me Tender” Elvis a fost şi producător, melodia fiind înregistrată la RCA recordings. Prima audiţie a melodiei a fost la 9 septembrie 1956, la The Ed Sullivan Show, cu o lună înainte ca melodia să apară şi pe coloana sonoră a filmului cu acelaşi nume, realizat de studiourile 20th Century Fox, în care Elvis Presley interpretează unul dintre rolurile principale.

Single-ul a debutat pe poziţia a doua în „Best Sellers in Stores” pop singles chart, iar în noiembrie 1956 ajungea pe primul loc în Billboard, rămânând pe această poziţie timp de cinci săptămâni. De asemenea, a fost timp de trei săptămâni pe locul al treilea în R&B chart.

Citeşte şi „Când a fost interpretată prima dată piesa „Trecea fanfara militară”

În ceea ce priveşte filmul, acesta trebuia să se numească iniţial „The Reno Brothers”, dar după succesul melodiei „Love Me Tender” care atinsese vânzări record pentru un single, titlul filmului a fost schimbat, devenind…. „Love Me Tender”! Cu acest film, Elvis Presleu şi-a făcut debutul cinematografic.

Piesa „Love Me Tender” a fost inspirată din balada „Aura Lee”, care fusese lansată în 1861 şi care a fost compusă de George R. Poulton pe versurile lui W. W. Fosdick.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.