Curcile râd! PSD şi PNL rezistă!

Curcile râd! PSD şi PNL rezistă!

Dacă vă întrebaţi de ce în ultimele zile tot vedeţi pe Facebook postări „sponsorizate” de Mihai Chirica şi Marius Bodea, candidaţii PSD şi PNL pentru Primăria Municipiului Iaşi, vă dăm noi răspunsul.

Dar, să o luăm cu începutul. Undeva prin copilăria mea îndepărtată, bunica îmi spunea de fiecare dată când aveam vreo iniţiativă nu tocmai inteligentă că râd şi curcile de mine! De atunci, când nu sunt foarte sigur pe un lucru, pe care-l fac eu sau pe care-l văd la alţii, mă uit la curci… să vad dacă râd sau nu! Aşa am procedat şi ieri, când, atacat de postările celor doi candidaţi la funcţia de Nichita al Iaşiului, am vrut să văd cam în ce ape se mai scaldă curcile. Şi, ce să vezi, curcile râdeau de se prăpădeau! Dar nu de postările propriu-zise, care aveau legătură cu bugetul Iaşiului, ci de faptul că au înţeles de ce plătesc Mihăiţă şi Mariusică bani la Facebook.

M-am apucat repede de verificat şi, ce să vezi, era cât pe ce să mă buşească şi pe mine râsul (dar mi-am adus aminte repede că nu sunt nici curcă, nici curcan). Partidele celor doi competitori au prieteni pe Facebook cât să umpli jumătate din stadionul de fotbal de la Piatra Neamţ.

PSD Iaşi (adică pagina de Facebook a Organizaţiei Judeţene a partidului) are fix 5.720 de prieteni, în timp ce pagina Organizaţiei Municipale (condusă chiar de viceprimarul cu atribuţii de primar Mihai Chirica) este sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire. În ceea ce priveşte PNL, partid mai şmecher, există două pagini de Facebook: PNL Iaşi (Partidul Naţional Liberal Filiala Iaşi), cu 2.158 de prieteni, şi Organizaţia Municipală PNL Iaşi (v-am zis că-s mai şmecheri), cu fix 1.428 de prieteni. Adunate, cele două pagini fac 3.586 de prieteni (jumătate din cât are PSD), motiv pentru care şmecheria s-a cam dus dracului!

În concluzie, PSD şi PNL au, împreună, 9.306 prieteni! Pe stadionul „Emil Alexandrescu” din Iaşi încap peste 11.000 de oameni!

Dacă stai şi socoteşti, îţi dai seamă că nici măcar membrii de partid nu au dat „like” pe paginile „oficiale” de Facebook! Ei, spuneţi dumnevoastră, cum să nu râdă curcile?

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.