Iaşiul are un nou post de televiziune

Iaşiul are un nou post de televiziune

Pe lângă deja cunoscutele Tele M, Iaşi Tv Life sau Tele Moldova, de vineri, 1 iulie, Iaşiul s-a mai ales cu un post de televiziune. Este vorba despre „Apollonia TV”, un post generalist, care şi-a propus să reflecte viaţa culturală, socială, educativă şi de divertisment a întregului judeţ Iaşi.

Lansat cu mare fast la Teatrul „Luceafărul”, postul poate fi urmărit în Iaşi, deocamdată, pe grila de programe a UPC, pe frecvenţa de 799,35 Mhz, canalul 62.

Postul aparţine Universităţii Apollonia din Iaşi, care, de-a lungul timpului, a fost în centrul mai multor scandaluri, inclusiv pentru că permitea şi înscrierea tinerilor fără diplomă de bacalaureat. Licenţa audiovizuală de la CNA pentru lansarea televiziunii generaliste „Apollonia TV” a fost acordată în luna mai 2015, aceasta după ce în şedinţa din 12 februarie 2015 fusese refuzată din cauză că nu fuseseră depuse la CNA toate documentele din care să rezulte care este acţionariatul Universităţii Apollonia.

Conform dosarului depus la CNA, „Apollonia TV” va difuza programe 24 de ore din 24, cu reluări de circa 10 ore pe zi. Televiziunea ar urma să difuzeze programe producţie proprie (97,5%) şi programe preluate de la RFI România (2,5%).

Grila televiziunii va include programe de informare (8,18%), programe educative şi culturale (48,72%), divertisment (26,44%) şi publicitate (16,66%).

Investiţia făcută în acest proiect se ridică la aproximativ 460.000 de lei, potrivit aceluiaşi dosar depus la CNA de Universitatea Apollonia.

Vezi cine sunt proprietarii televiziunilor din Moldova

Unul din ultimele scandaluri în care a fost implicată Universitatea Apollonia din Iaşi, cea care va conduce postul de televiziune „Apollonia TV”, datează din 2014. Atunci, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Iaşi a deschis un dosar penal împotriva Universităţii Apollonia pentru abuz în serviciu, după ce un student a depus o plângere în care a reclamat taxe abuzive şi folosirea unor materiale didactice expirate. La acel moment, conducerea Universităţii a respins acuzaţiile.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.