Mihai Chirica #insistă

Mihai Chirica #insistă

Pe vremuri, regii aveau la curte bufoni. Astăzi, când lumea a evoluat foarte mult şi când asistăm la o revoluţie tehnologică, nu prea mai avem regi. Însă, avem în continuare bufoni… Iar viteza cu care aceştia apar la televizor sau pe online depăşeşte inclusiv viteza unui banal transfer de date între două calculatoare.

Se spune despre primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, că este un personaj controversat. Eu aş spune că nu este nici măcar un personaj… El este, prin declaraţiile pe care le face în continuu, o imagine în oglindă a renumiţilor bufoni de pe vremea regilor francezi.

Ca să vedeţi cât de jalnic este acest om pe care PSD l-a pus în fruntea municipiului Iaşi, o să vă dăm câteva exemple.

1. Pe 9 februarie 2016, Mihai Chirica declara la Radio Hit: „Rezultatul din Teleorman nu seamănă cu rezultatul din Iaşi. Noi suntem oraş universitar, avem o mare masă de intelectuali aici. Suntem peste 100.000 de intelectuali într-o populaţie peste 300.000” (…).

După cum aţi văzut, şi el s-a inclus în acea masă de 100.000 de intelectuali din Iaşi. La exact o lună distanţă, acelaşi Chirica, într-un interviu pentru green-report.ro, spune, ca un adevărat intelectual ce este: O prostie. Cei de la Agenţia de Protecţie a Mediului au pus instalaţia de măsurare lângă o brutărie. Noi am avut depăşiri de noxe pe 1 ianuarie, când toată lumea doarme, nu trece nicio maşină, niciun fluture nu zboară. Le-am spus: Instalaţia a măsurat masa care s-a mâncat în noaptea de Revelion, pentru că fabrica a produs cârnaţi, pâine etc. N-ai ce să le zici, că oamenii au muncit, că au şi restaurant lângă fabrică”. Asta da exprimare de intelectual!

2. De când este primar al Iaşiului (şi are vrei 2 ani şi ceva, cu tot cu interimat), Mihai Chirica nu a reuşit să facă altceva decât să cumpere 6 cai şi 8 autobuze. Cele 8 autobuze au avut o mare problemă în această iarnă, deoarece au „îngheţat”, iar cei de la CTP s-au chinuit destul de mult să le scoată la stradă, iar cei 6 cai nu sunt folosiţi nici măcar acum de Poliţia Locală, din motive care ţin, normal, de inteligenţa planificatoare a primarului Chirica şi a consilierului personal Constantin Simirad.

În acelaşi interviu dat green-report.ro, Mihai Chirica are tupeul să deschidă gura şi să spună: Când Mazăre şi Primarul de la Braşov scoteau tramvaiele, noi dezvoltam infrastructura de tramvaie, cu o investiţie de 200 de milioane de euro.(…) Mai avem câteva tronsoane şi terminăm toată reţeaua de tramvaie. Punem sisteme termice, absorbţie de vibraţie, de zgomot, tot ce trebuie”.

Domnu Chirica, ne pare rău, dar investiţia aia a gândit-o altcineva. Unul pe care-l cheamă Gheorghe Nichita şi căruia dumneata îi cărai mapa sau îi deschideai portiera la maşină. În ceea ce-l priveşte pe „primarul de la Braşov”, ne pare din nou rău, dar mai atât de multe de învăţat ca să ajungi Braşovul din urmă încât ne e teamă nu e de ajuns o viaţă de om pentru stabilirea „egalităţii”!

3. Fiţi atenţi, acum, cât de mult gândeşte acest primar al Iaşiului. Pe 7 februarie 2017, la Radio Hit, Chirica trâmbiţa: „Unele companii din România care s-au simţit, oarecum, atinse în efortul lor de a contribui la creşterea economică a acestui stat şi trebuie să primească scuze publice.(…) Eu pot să îmi cer scuze în numele oricărui om care a jignit imaginea şi cifra de afaceri a companiilor străine prezente în România. Pot să îmi cer scuze pentru asta” (vă aduceţi aminte, desigur, de episodul cu protestele şi companiile străine).

Ce să vezi, însă!? Scuzele au ţinut doar o lună, pentru că, acum, acelaşi apărător al companiilor străine vine şi spune: „În momentul de faţă, din cauza greşelilor, ne-am procopsit cu foarte multe zone populate, căci avem supermarketuri în buricul târgului. Vom introduce accesul limitat pentru orice vehicul, cu tonetuţă, ca pe vremea lui Ceauşescu”. Întrebat dacă nu va supăra retailerii, Chirica zice: „Nu mă interesează. Pentru că retailerii nu mă întreabă pe mine de câte ori trebuie să repar la semafor din cauza văluririi pe care o fac prin staţionarea maşinilor. Ne interesează ca în felul acesta să avem bani pentru reparaţii de străzi”.

Cum, domnu Chirica, atacăm companiile străine? Aşa ceva… Zău dacă mă aşteptam din partea dumneavoastră!

4. De la sfârşitul anului trecut, Mihai Chirica i-a atacat, în ordine, pe Sevil Shhaideh, Liviu Dragnea, Codrin Ştefănescu, Şerban Nicolae… toţi colegi cu el în PSD. Unii îi sunt chiar şefi. Dar, credeţi că s-a oprit aici? În acelaşi interviu pentru Green Report, micul revoluţionar spune: „Fiecare moment de creştere a nivelului de trăi trebuie plătit cumva. Dacă vrei să ai un mediu mai curat, trebuie să ai taxa mai mare de mediu. Vrei să ai o stradă mai bună? Trebuie să ai o taxa locală mai mare. Vrei să ai un loc de joacă mai frumos? Trebuie să ai o taxă mai mare. Altfel, nu ai cum să te civilizezi. Vrei un mediu mai curat? Trebuie să plăteşti. Nu poţi să faci un stat mai puternic prin anularea taxelor. Toată lumea ştie treaba asta, numai Olguţa (Vasilescu, n.r.) nu ştie. Şi nu va află niciodată. Iar, când va afla, va fi prea târziu”.

Exact ca un domn veritabil ce este, a dat-o cu bâta în baltă şi în privinţa Olguţei Vasilescu!

Deocamdată ne oprim aici. Însă ne întrebăm în continuare unde a greşit acest oraş de nu a reuşi să pună în fruntea lui un rege!?

Sursa foto: Facebook (Corina Oficial)

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.