Ruşinea medicilor din Iaşi vrea să fie deputat!

Ruşinea medicilor din Iaşi vrea să fie deputat!

Individul care s-a opus înfiinţării Institutului Regional de Oncologie, individul care a fost consilierul onorific al ministrului care a închis o multitudine de spitale în România, individul care a fost declarat încă din 2011 „traseistul anului”, individul care a fost acuzat că a încasat bani ilegal de la Spitalul „Sfântul Ioan”…. acest individ, pe numele lui Tudor Ciuhodaru, candidează la Camera Deputaţilor pe lista PSD Iaşi.

Cu stetoscopul atârnat de gât şi cu un aer de atoateştiutor, Tudor Ciuhodaru are astăzi îndrăzneala (ca să nu-i spun altfel) să vină şi să ceară votul ieşenilor pe lista plină de „meritocraţi” a PSD Iaşi. Extrem de controversat, nu numai în lumea medicală ieşeană, individul Tudor Ciuhodaru pozează în salvator de vieţi, uitând să specifice de când nu mai profesat cu adevărat meseria pentru care s-a pregătit. El are tupeul să acuze şi să critice pe toată lumea, în condiţiile în care este personajul despre care Raed Arafat spunea la un moment dat că „a distrus SMURD-ul de la Iaşi”!

Citeşte şi „Şoc la PSD Iaşi! Nichita ia peste 20% din voturi”

Dar, să vedem totuşi care sunt acele realizări care-l califică pe Tudor Ciuhodaru să vină în faţa ieşenilor şi să le ceară votul:

1. Sub titlul Iată la ce anomalii, de zeci de milioane de euro, pot duce negocierile politice: Un spital pentru un om”, ziarul România Liberă publica în 2011 un articol în care se spunea „Jocurile politice ar putea sa schimbe destinaţia unui spital a cărui deschidere este aşteptată de mai bine de 15 ani. Clădirea din Copou, care ar urma să fie inaugurată la 1 decembrie ca Institut Regional de Oncologie, este acum „revendicată” de deputatul Tudor Ciuhodaru, care vrea ca acolo să funcţioneze un spital de urgenţe. De altfel, ultima schimbare în orientarea politică a deputatului Ciuhodaru pare să fi fost făcută exact în acest scop. Trecerea lui de la PC la UNPR urmează aceeaşi schemă ca şi modificările anterioare de statut politic în cazul medicului Ciuhodaru, acesta căutând susţinere politică pentru propriile proiecte”.

Comentariu: Tudor Ciuhodaru a ajuns în Camera Deputaţilor, candidând din partea PSD, în 2008. A trecut apoi la PC, care-i promisese că-i va susţine candidatura la Primăria Iaşi, după care, după cum se poate citi mai sus, a trecut la UNPR, cu scopul clar de a împiedica deschiderea Institutului Regional de Oncologie, un spital care astăzi are în grijă mii de bolnavi de cancer din cele 6 judeţe ale Regiunii de Nord Est.

2. Pe 3 octombrie 2011, Ziarul de Iaşi publica un mesaj al fostului deputat Marius Spînu către acelaşi Tudor Ciuhodaru, în care îi spunea: „Tudore, nu pune un proiect personal – pozitiv şi necesar, fără îndoială – mai presus de interesul public. Îţi propun deschis, onest şi public să renunţi la campania absurdă, la crima de a «avorta în luna a noua» Institutul de Oncologie şi în schimb îţi ofer tot sprijinul meu politic şi moral pentru a construi un spital nou de urgenţe, tot la Iaşi. La fel de deschis şi onest îţi promit că nu te voi lăsa să foloseşti arma şantajului pentru a desfiinţa Institutul de Oncologie (…)”.

Comentariu: Marele deontolog Tudor Ciuhodaru, marele salvator de vieţi care nu rata niciun moment să se pozeze cu victimele ajunse la Urgenţe pentru puţină publicitate era acuzat de „şantaj” de colegul de Parlament Marius Spînu. Acuzaţii asemănătoare i-au fost aduse în aceeaşi perioadă şi se senatorul Mihaela Popa, senatorul Dumitru Oprea, deputatul Nicuşor Păduraru, deputatul Cristina Dobre (medic), precum şi de fostul deputat şi prefect de Iaşi Dan Cârlan. Faptul că Tudor Ciuhodaru era în stare să rişte viaţa a mii de bolnavi de cancer pentru un interes personal îl califică pentru un nou post de deputat, nu-i aşa? Exact pe lista PSD, care se bate cu pumnul în piept că luptă pentru sănătate….

3. Pe 10 ianuarie 2011, ziarul Adevărul publica un articol intitulat IAŞI: DOCTORUL TUDOR CIUHODARU A ÎNCASAT APROAPE 30.000 DE LEI PRIN SEMNAREA DE PONTAJE FALSE” şi care începea astfel Medicul Tudor Ciuhodaru a fost eliberat astăzi din funcţia de purtător de cuvânt al Spitalului „Sfântul Ioan“ după ce o anchetă internă a arătat că a încasat 29.343 de lei semnând pontaje false. Doctorul deputat figura în aceleaşi zile atât la spital, cât şi în Camera Deputaţilor. Conducerea unităţii medicale este hotărâtă să-şi recupereze banii”. În articol apare şi declaraţia medicului Vladimir Poroch, director pe atunci al spitalul amintit, care spunea: Domnul doctor Ciuhodaru a încălcat prevederile legale care spun că fiind deputat poate lucra până la 50% din timpul normal alocat de lucru. Am demarat ancheta internă în maximă urgenţă din luna decembrie când angajatele de la Biroul de Resurse Umane ne-au sesizat cu privire la ceea ce se întâmpla. În nota explicativă acestea spuneau că doctorul le vorbea pe un ton ridicat şi le forţa să primească pontajele ilegale. Am fost prejudiciaţi astfel cu 29.343 de lei, bani pe care vrem să-i recuperăm prin oprirea sumei din salariile doctorului“, spune managerul Vladimir Poroch.

Comentariile nu-şi mai au rostul. Un om care este acuzat că a prejudiciat bugetul unui spital cu aproape 30.000 de lei merită să fie susţinut de PSD Iaşi, pentru a proceda în continuare la fel…

Citeşte şi „Stimată doamnă prof.dr. Camelia Gavrilă, cât vă mai lăsaţi călcată în picioare de Mihai Chirica?”

4. Tot în anul 2011, Asociaţia pentru o Românie Curată, un proiect al Societăţii Academice din România, i-a acordat deputatului Tudor Ciuhodaru premiul „Traseistul anului”.

Comentariu: aşadar, în 2008 era la PSD. A trecut apoi la PC, după care a ajuns la UNPR. În 2012 a candidat la Primăria Municipiului Iaşi din partea… Alianţei pentru Iaşi, însă a obţinut doar 14,3% din voturi (adică puţin mai mult decât Daniel Oajdea, care a candidat din partea Partidului Poporului – Dan Diaconescu). În acelaşi an 2012, Tudor Ciuhodaru a candidat pentru Camera Deputaţilor din partea PPDD, dar nu la Iaşi, ci la Bârlad. A pierdut alegerile în faţa social-democratului Antonie Solomon, însă a ajuns în Parlament în urma redistribuirii voturilor. La un moment dat a cochetat cu PND (partid desprins din PPDD), însă şi-a adus aminte de o dragoste mai veche şi s-a reînscris în UNPR. În acest an a plecat, din nou, din UNPR şi s-a înscris în PSD, partid din partea căruia candidează la Camera Deputaţilor. Într-adevăr aceasta este reforma promisă de Mihai Chirica şi PSD la Iaşi. Un individ care a trecut prin toate partidele, neinteresându-l deloc oamenii care l-au votat, vine acum şi le cere din nou votul ieşenilor… De ce l-ar vota ieşenii din nou?

5. Lucrurile în privinţa lui Tudor Ciuhodaru nu se opresc aici. Pe 10 ianuarie 2012, Pro TV difuza o ştire în care se spunea că „Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a anunţat ca l-a desemnat pe doctorul Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, consilier onorific pe probleme de urgenţă”. În aceeaşi ştire a fost prezentată şi reacţia lui Raed Arafat: „Nu am plecat ca să părăsesc sistemul, ci ca să vorbesc. Am văzut ce consilier a fost adus, cel care a distrus SMURD-ul la Iaşi. Mă gândesc ce se va întâmpla cu urgenţa, sper ca profesioniştii să fie ascultaţi”.

Comentariu: credem că opinia unui specialist ca Raed Arafat despre Tudor Ciuhodaru este suficientă. „Cel care a distrus SMURD-ul la Iaşi” vrea şi astăzi să candideze… poate vrea să ajungă şi director la Spitalul Regional de Urgenţă, ca să-l poată distruge şi pe acesta… Pe vremea miniştrilor Atilla Cseke şi Ladislau Ritli au fost înhise 69 de spitale în România, iar Tudor Ciuhodaru a fost consilierul lui Ritli!!!

Aşa poate fi caracterizată activitatea lui Tudor Ciuhodaru: un individ care-şi face poze cu bolnavii pe targă, care a vrut să desfiinţeze Institutul Regional de Oncologie, care a „distrus SMURD-ul de la Iaşi”….

P.S. O întrebare pentru doctorul Tudor Ciuhodaru: aţi învăţat, din 2010 până acum, care este deosebirea dintre o toxiinfecţie alimentară şi o iritaţie a pielii? Nu trebuie să ne răspundeţi nouă, răspundeţi-i acelui pacient care a avut inspiraţia de a cere ajutorul altui medic când dvs l-aţi trimis la dermatologie…

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.