Sindromul câinelui mic

Sindromul câinelui mic

Nu vă temeți! Nu este o boală, ci un comportament pe care, cu siguranță, l-ați văzut la unii câini de talie mică atunci când sunt în preajma celor mult mai mari. Latră, se zbat în lesă, se învârt în jurul cozii… aproape că te și conving că l-ar sfâșia pe Rotweillerul de lângă ei!

În realitate, „sunt doar o serie de deprinderi întâlnite la câinii de talie mică, cum ar fi dresajul insuficient sau deloc, toleranța la anumite lucruri care nu ar trebui să aibă voie sau acces, și altele. Partea neplăcută este că pentru toate aceste deprinderi negative, de care sunt de vină stăpânii, suferă mulți alții”, după se afirmă pe https://www.toateanimalele.ro/articole/sindromul-cainelui-mic/.

Acum, dacă mă întrebați de la ce m-am luat cu „sindromul câinelui mic”, trebuie să recunosc faptul că a fost singurul lucru care mi-a venit în cap atunci când am citit comunicatul semnat de Costel Alexe, președintele organizației județene PNL Iași, și intitulat „Marile frustrări ale oamenilor mici” (https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/marile-frustrari-ale-oamenilor-mici–216343.html?fbclid=IwAR2BGtZxYzNUcvB35y9KdSG1AOJCBR-cyBY4pQsxse5cmXp9K1FPoKBkvzo).

Zice Costel Alexe, printre altele:

„Personaj desprins din comediile lui Caragiale, Maricel Popa rămâne anchilozat în trecut și încă mai promovează clasica politică PSD pentru Moldova: să moară capra vecinului, o rețetă folosită cu dibăcie de social democrați pentru a genera și întreține conflicte și intrigi între județele Moldovei, o rețetă care a funcționat natural, fără prea multe eforturi în vremea lui Sechelariu, Solcanu, Simirad, Nichita, Hrebenciu sau Iacubov.

De 30 de ani Moldova stagnează pentru că PSD exploatează abil disperarea baronilor de putere, influență și bani!

Această formă mizerabilă de manipulare comunistă a funcționat timp de 30 de ani și putem vedea astăzi rezultatele: suntem singura regiune a țării care nu are 1 metru de autostradă, gradul de depopulare este uriaș, sărăcia și șomajul cele mai ridicate și avem cel mai mic nivel de trai din țară și din Uniunea Europeană (…)”.

Costel Alexe continuă într-un stil asemănător, vorbind și despre alte lucruri, pe care le amestecă într-o încercare disperată de a arăta că este încă viu și că mai poate arunca pe un petec de hârtie câteva cuvinte separate de diverse semne de punctuație.

Până acum l-am lăsat în pace pe Alexe, considerând că este un politician promițător care ar putea face, totuși, ceva pentru partidul pe care-l conduce la Iași. Am înțeles însă acum că m-am înșelat, pentru că, exact ca orice politician care nu e în stare de nimic, Alexe aruncă vorbe în vânt și face acuzații, uitând tocmai ce a făcut propriul partid. Dar, știți cum e, dacă vrei să te bage cineva în seamă, te legi de unul puternic sau mai mare decât tine!

Așadar, Alexe vorbește despre politica PSD privind capra vecinului, dar uită să ne spună ce a făcut PNL în perioada în care a fost la putere alături de PD în faimoasa Alianță DA. Cam câți primari PSD au fost forțați să treacă la PNL în perioada 2004 – 2006, domnule Alexe, astfel încât comunele și orașele pe care le conduceau să nu fie falimentate? Vă aduceți aminte, domnule Alexe, sau erați și mai mic decât acum și nu înțelegeați ce se întâmplă în jurul dvs?

Să continuăm și să ne referim puțin și la metrul de autostradă din Moldova. Dacă e să-l ascultăm pe Alexe, Moldova nu are autostradă din cauza PSD. Dar PNL, cât a fost la putere, și a fost și pe vremea Alianței DA și pe vremea USL, câți metri de autostradă a făcut pentru Moldova? De fapt, în afară de a strânge semnături din 4 în 4 ani, ce altceva a făcut PNL, domnule Alexe, pentru ca Moldova să aibă autostradă? Câți miniștri ai Transporturilor a avut PNL, domnule Alexe? Nu cumva unul dintre ei a fost chiar din Iași? Unde e metrul de autostradă făcut de Relu Fenechiu, domnule Alexe? Dar metrul de autostradă făcut de întregul PNL unde e?

Și încă ceva! Îmi arătați și mie de unde ați luat datele pe care le folosiți în comunicat? Nu de alta, dar statisticile europene sunt puțin altfel decât cele prezentate de dumneavoastră!

Și mă opresc aici. Am depus prea mult efort pentru a scrie despre un individ venit la Iași de pe undeva dintr-un orășel din Vrancea să ne dea lecții de politică, administrație sau bună-cuviință!

Un comentariu la "Sindromul câinelui mic"

  1. alina   18/04/2019 at 11:18 am

    la-o balta, PSD=ciuma rosie. Nu exista hoti mai mari si mai uniti ca cei din PSD!!! ma surprinde presa ieseana, este atat de rosie…

    Răspunde

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.