Una vorbeşte şi alta scrie. Sau invers. Cu Maricel Popa în prima zi de şcoală

A început şcoala. Cum era şi normal, oficialităţile ieşene s-au încolonat cu mic cu mare şi au participat la deschiderea anului şcolar, „însoţite” de celebrele discursuri sforăitoare şi plictisitoare de mijloc de septembrie.

Nu ne vom referi acum la discursurile rostite de primarul Mihai Chirica sau de şefa ISJ Iaşi, Camelia Gavrilă, ci vă vom prezenta o situaţie în care a fost „implicat” Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Citeşte şi: „Uite Popa, unde-i Popa? Gândirea măruntă şi drumurile judeţene”

După cum veţi auzi şi din înregistrarea ataşată, una din cuvântările preşedintelui Maricel Popa a sunat cam aşa: „Noi, autorităţile, părinţii, profesorii… avem obligaţia… obligaţia să creştem generaţia de mâine… Vreau să felicit Primăria Iaşi, prin domnul primar Chirica, Inspectoratul… pentru a finalizat perla cea mai frumoasă şcoala… din Iaşi şi din România. Felicitări… şi vrem să creăm noi modele… Dumneavoastră, stimaţi profesori, trebuie să creaţi modele aici… şi vă doresc mult succes! Vă mulţumesc şi succes la şcoală”!

Recunoaşteţi stilul, este inconfundabil! Numai că, ştiind faptul că l-au trimis la „şcoală” cu un alt discurs, cuvântătorii de la Consiliul Judeţean nu au mai aşteptat să vadă ce a vorbit Popa şi au trimis un comunicat din care spicuim: „Trebuie să le oferim tinerilor condiţiile optime pentru a fi preocupaţi de şcoală, iar cadrele didactice trebuie să aibă şi pregătirea, dar şi pasiunea de a-i motiva să devină performanţi. Indiferent că vorbim despre mediul rural, sau despre mediul urban, toţi copiii trebuie să aibă şansa să primească o educaţie – a punctat Maricel Popa. Dragi elevi, vă încurajez să vă pregătiţi foarte bine, pentru că viitorul va fi al tinerilor pregătiţi din punct de vedere profesional. Studiaţi la un liceu care are un profil de perspectivă. Aşa cum spunea profesorul Gr. Moisil: „tot ce e gândire corectă este sau matematică, sau susceptibilă de matematizare. Iaşul este unul dintre centrele importante din România pentru domeniul IT şi calculatoare. Este o piaţă de locuri de muncă ce se va dezvolta continuu în următorii ani. Avem nevoie de o nouă generaţie care să poată reuşi în viaţă pe principii solide şi pe cunoştinţe profesionale. Fiecare pas pe care îl faceţi pentru a obţine un nivel de educaţie, înseamnă o etapă acumulată în evoluţia personală. Voi sunteţi tinerii cu care Iaşul trebuie să se mândrească peste câţiva ani de zile, prin prisma reuşitelor profesionale pe care le veţi obţine” – a punctat Maricel Popa, în mesajul pe care l-a transmis elevilor de la Liceul Gr. Moisil.

Presupun că nu mai are rost să comentăm, în schimb îl asigurăm pe Maricel Popa că îi înţelegem teama de a vorbi în public!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.