Este perioada porumbului fiert. la festivalurile stradale, pe plajă, găsim porumb fiert la discreție. Acest preparat culinar ne poate îmbolnăvi, însă, destul de serios.
Conf. univ. dr. Carmen Dorobăț, medic infecționist ieșean, a explicat pentru DC MEDICAL la ce să fim atenți când cumpărăm porumb fiert.
„Trebuie să fim foarte atenți la modul în care se comercializează porumbul fiert.
Dacă vedem că este o persoană la care igiena mâinilor lasă de dorit, nu are șervețele, nu are condiții să se spele pe mâini, dacă recipientul nu are tot ce îi trebuie, trebuie să avem rețineri.
Să preferăm să cumpărăm din piață și să îl preparăm acasă, dar dacă nu avem timp, să îl cumpărăm din locuri care sunt controlate din punct de vedere medical.
Porumbul poate duce la toxiinfecție alimentară pentru că tot ceea ce este aliment și tot ceea ce nu respectă condițiile de igienă, poate să aibă o încărcătură bacteriană care să determine toxiinfecție alimentară”, a explicat dr. Carmen Dorobăț pentru DC MEDICAL.
Citește și Cauza tragicului accident de la Cumpărătura