Montarea popicelor pe bulevardul Nicolae Iorga din Iași și interzicerea virajului la stânga spre Galata a stârnit un val de reacții negative la adresa Primăriei Iași, considerată vinovată de toate deciziile proaste care se iau în privința circulației.
Pe bună dreptate, ieșenii se întreabă de ce să le interzici oamenilor care locuiesc în Galata sau merg spre Miroslava sau Valea Adâncă să facă stânga de pe Nicolae Iorga, pe sub pasajul Galata, în condițiile în care singura rută alternativă, Nicolina, este la rândul ei blocată?
Redăm, în continuare, postarea unui ieșean, publicată pe pagina de Facebook RADAR IASI OFICIAL.
„Felicitări Primăria Municipiului Iași, ați reușit cu popicele de pe N Iorga să blocați și tot cartierul Galata (nu mă întrebați cum, dar am constatat toți participanții la trafic de ieri și azi), pe toți cei care utilizau Șos Galata ca alternativă pentru catastrofa din CUG și toată zona respectivă (nu v-ați gândit la asta așa e?)!
Întreb umil (mai ales că sunt convins că se vor trezi mulți să comenteze), cam ce mijloace de transport în comun „cu bandă dedicată” pot utiliza cei care locuiesc spre Miroslava, cei care vin dinspre Valea Adâncă și toate zonele limitrofe?
Sau unde pot parca ptr a lua tramvaiul? Dar ce beneficiu monumental oferă popicele de pe N Iorga mijloacelor în comun, bulevard pe care nu îmi amintesc să îl fi văzut serios blocat înainte de popice?
Înțeleg teoria prin care „încurcăm traficul” să-i determinăm pe oameni să nu mai utilizeze mașina, dar oare beneficiile întârzie să apară sau e doar o decizie proastă pe care nu îndrăznim să o recunoaștem?
Mă uitam dimineață pe Waze cum din tot orașul, în zona Nicolina, CUG, Galata era o rețea ROȘIE de străzi. Și nu, nu locuiesc în zona respectiva, locuiesc înspre Bârnova, lucrez în centru iar în zona Tudor Neculai îmi duc copilul mic la bunici (știu, e vina mea).
1 oră 30 min în trafic pe un traseu de câțiva km presupun că e normal în teoria blocării orașului
P. S. Semafoarele desincronizate din tot orașul tot din programul de descurajare a utilizării mașinilor proprii fac parte? Nu de alta, dar cel mai mult poluăm la plecarea de pe loc și din câteva sute în sute de metri ne oprim chiar și când nu e oră de vârf…întreb și eu”, a scris ieșeanul Tudor Bogdan Bolnavu.
Citește și Accident groaznic. Un copil și un adolescent, luați de SMURD