Săptămâna trecută, o delegației a României, din care a făcut parte și Gheorghe Baciu, primarul orașului Slănic Moldova și președintele Asociației Stațiunilor Balneare și Balneoclimatice din România (ASBBR), a fost primită de președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.
Principalul punct al acestei întâlniri l-a reprezentat revitalizarea relațiilor economice dintre România și Republica Moldova, în special în domeniul turismului balnear și al desfacerii pe piața românească a produselor moldovenești.
„S-a discutat despre revitalizarea turismului, despre balneologie, despre modul în care Parlamentul Republicii Moldova ar putea ajuta cetățenii din această țară să aibă acces mai ușor și mai ieftin la tratament, în România. Au fost aduse în discuție, de asemenea, schimburile bilaterale de bune practici și înfrățirile dintre orașele din Republica Moldova și din România. A fost o întâlnire fructuoasă, ale cărei rezultate cu siguranță se vor vedea în viitorul apropiat”, a declarat Gheorghe Baciu, președintele ASBBR și primar al stațiunii Slănic Moldova.
La întâlnirea de la Chișinău au mai participat europarlamentarii Rareș Bogdan, Gheorghe Falcă, Eugen Tomac, Siegfried Mureșan, deputatul Robert Sighiartău și președintele Comisiei pentru Integrare Europeană din Republica Moldova, Petru Frunză.
S-au deschis izvoarele!
În altă ordine de idei, tot săptămâna trecută, mai precis pe 14 octombrie, de ziua Sfintei Cuvioase Parascheva, au fost redeschise și puse în funcțiune izvoarele din Slănic Moldova.
Închise în 2013, din cauza unor litigii între foștii proprietari, izvoarele au fost acum modernizare, dotate cu instalații noi (vechile instalații datau de la începutul anilor 1970), cu pompe moderne, cu senzori, făcându-le astfel accesibile tuturor turiștilor.
„După 5 ani de muncă, de explorări și de analize, au fost obținute indicațiile terapeutice pentru aceste izvoare, iar în curând vom obține și licența de exploatare. În urmă cu două luni, terenurile și clădirile de la izvoare au intrat în proprietatea primăriei Slănic Moldova, fiind cumpărate de către aceasta. Am creat, așadar, cadrul necesar pentru a porni izvoarele exact acolo unde au funcționat înainte. Cu alte cuvinte, pot spune că ziua de 14 octombrie 2021 va rămâne în istorie ca fiind momentul din care oamenii au putut să se bucure din nou de binefacerile izvoarelor de la Slănic Moldova”, a declarat Gheorghe Baciu, primarul stațiunii Slănic Moldova.