Protest pentru autostradă, pe 24 ianuarie: „Observ că au cam dispărut doritorii de autostrăzi”

Protest pentru autostradă, pe 24 ianuarie: „Observ că au cam dispărut doritorii de autostrăzi”

Ștefan Mandachi, omul de afaceri care a construit, simbolic, primul metru de autostradă din Moldova, a anunțat un nou protest pe 24 ianuarie, de Mica Unire.

Antreprenorul sucevean a anunțat un nou protest vineri, 24 ianuarie, de la ora 15:00, la metrul de autostradă construit de el.

„Pe 24 ianuarie 2020, de Mica Unire, voi fi la datorie. Cum unde? La 1 Metru de Autostradă (Suceava, Cumpărătura). Ora? Parcă n-ați ști… Deja e clasică: ora 15:00. De ce merg acolo? E foarte simplu: am întrebat Guvernul dacă are ceva noutăți cu privire la autostrada de la noi și m-a pus pe silent. Poate își imaginează că ne-am mutat cumva din Moldova… Dar noi tot aici stăm, n-am plecat. Recunosc, sunt și nervos deoarece mi-e tot mai clar că peticul ăsta de beton va rămâne singura autostradă a Moldovei (cea mai săracă regiune a României).

Probabil că de la București nu se vede suficient de clar borna ”kilometrică” de la metrul de autostradă, așa că m-am gândit ca vineri să facem borna… UN PICUȚ MAI VIZIBILĂ.

Ce facem acolo? Fiecare face ce vrea… (eu de pildă, încă mă mai gândesc…) dar ceilalți pot să scrie o scrisoare pentru guvern, poate lor le răspunde… Foi și pixuri aduc eu. Aaa, și cutie poștală, era să uit : ))) Mă rog, important e să fim acolo.

Nu facem hore patriotice de Ziua Unirii. Doar ne întrebăm retoric ce-ar zice Cuza dacă ar vedea că după 161 ani, Moldova e conectată cu Țara Românească prin aceeași rețea de drumuri ca-n 1859… Și mai am o curiozitate personală: dacă mai există muritori care încă vor autostradă?! Dacă da, le strâng mâna, facem o poză și plecăm acasă. Atâta, câteva minute, nimic mai mult.

Observ că au cam dispărut doritorii de autostrăzi. E greu să mai strigi când nu te-ascultă nimeni, dar dacă mai existăm câțiva zăpăciți, eu zic să fim un picuț mai vizibili.

p.s.1: ORICINE e binevenit.

p.s.2: Nu mai sper la mii de oameni (cum puneam botu’ pe vremuri, când eram mai tânăr) dar dacă suntem 10-20 de inși care ÎNCĂ mai visăm la normalitate, eu sunt împăcat… Vineri, 24 ianuarie 2020, ora 15:00, Cumpărătura, Suceava. Pentru că nu se mișcă absolut nimic”, a scris Ștefan Mandachi pe pagina sa de Facebook.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.