Un top al celor mai gustoase preparate culinare, întocmit de Taste Atlas, plasează România pe locul 4, după Italia, Grecia și Spania.
Turiștii străini care ajung în pensiunile din România sunt impresionați de peisaje, dar mai ales de gastronomia locală.
Topul a fost realizat pe baza voturilor internauților, care au alescele mai bune bucătarii din lume. Sarmale, mămăligă, cârnați, sunt doar câteva dintre preparatele care au clasat țara noastră pe locul 4 în lume atunci când vine vorba despre mâncare.
Preparatele apreciate de străini sunt şi favoritele românilor.
Paul Siserman, gastronom: „Bucătăria autentică românească, din punctul meu de vedere este făcută cu nişte ingrediente care nu ai cum să nu te îndrăgosteşti de gustul final din farfurie”.
În clasamentul Taste Atlas, România a obținut scorul de 4,57. Acesta a fost realizat după ce participanții la vot au ales 30 de feluri de mâncare, băuturi și produse alimentare specifice țării noastre, printre care, la loc de cinste se află mititeii şi celebra ciorbă de burtă.
Citește și Super-medicament împotriva cancerului mamar
Cele mai apreciate preparate locale:
Mititei
Cozonac
Borș
Pască
Mămăligă
Ciorbă de burtă
Ciorbă de fasole
Ciorbă de pui
Drob
Covrigi
Sursa: Digi 24