Mihai Chirica a definitivat lista „meritocraților” pentru parlamentare

Mihai Chirica a definitivat lista „meritocraților” pentru parlamentare

Pe vremea în care se plângea că nu este lăsat să reformeze PSD Iași și împrăștia cu noroi în stânga și în dreapta, Mihai Chirica spunea că partidul trebuie reformat și că trebuie promovați oamenii pe principiul meritocrației. Astăzi, când este președinte al PSD Iași, același Mihai Chirica ne-a arătat ce reprezintă în viziunea sa „meritocrația”.

Citește și „Seninătatea unui şef de şantier…”

Conform DEX, „meritocrația” înseamnă un „sistem în care se aleg persoanele talentate, cu scopul de a fi promovate pe baza realizărilor obținute”. Uitându-ne puțin pe lista propusă de Mihai Chirica pentru alegerile parlamentare de pe 11 decembrie, am înțeles exact sensul dat acestui cuvânt atât de des utilizat în ultima perioadă.

Citește și „Va candida Gheorghe Nichita din partea PRU?”

Așadar, candidații PSD Iași au fost promovați pe lista pentru parlamentare „pe baza realizărilor obținute”, că doar așa spune meritocrația. Dar, să vedem care sunt „realizările”:

Sorin Lazăr – a fost trecut pe lista pentru Senat chiar în ziua în care a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare. Asta după ce mai avea o condamnare definitivă, tot cu suspendare. Faptul că nu a fost condamnat cu executare este, normal, o realizare!

Florin Constantinescu – aflat tot pe lista pentru Senat, Constantinescu a fost trimis în judecată, în 2015, într-un dosar referitor la scutirea unei societăți comerciale de la plata unor obligații către bugetul Consiliului Local Pașcani. Faptul că nu a fost condamnat încă… este o realizare!

Florin Boca – pe aceeași listă pentru Senat. Ziarul de Iași scria recent: „Florin Boca a ajuns, cu sprijinul primarului, șeful Comisiei de urbanism a Consiliului Local. Anterior, și-a plasat soția șefă tot în Primărie, la Spații comerciale. În paralel, Boca se ocupă direct sau prin interpuși de dezvoltarea de proiecte imobiliare. Păcurari, Copou, Bucium sau Centru sunt doar câteva dintre zonele de interes”. La rândul său, ReporterIs scrie despre faptul că ANI face cercetări într-o speță în care Boca spune că i-a dat socrului său 341.000 de lei și 91.000 de euro, în timp ce socrul declară că nu a luat nici un leu și că, de fapt, el i-ar fi dat 210.000 lei! Pentru aceste realizări, merita să fie pe listă.

Norina Forna – a apărut „pe surse” pe lista pentru Senat. S-a remarcat prin scandalul în care a fost implicat și fostul prefect Radu Prisăcaru. Faptul că Prisăcaru a fost condamnat este o realizare pentru Forna, la fel cum a fost și faptul că nu a reușit să-și convingă colegii de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr.T. Popa” din Iași să o aleagă rector. Sau asta din urmă nu e o realizare?

Romeo Olteanu – ajuns pe lista de „supleanți” pentru Senat, s-a remarcat prin faptul că a fost obligat să-și dea demisia din funcția de prefect deoarece a fost prins băut la volan (și a mai făcut și un accident). Asta în condițiile în care, prefect fiind, avea șofer la scară!!!

Citește și „Este incredibil ce se întâmplă pe pagina de Facebook a primarului Chirica”

Sorin Iacoban – dintre toți, merită cel mai mult să fie pe lista pentru Camera Deputaților. Nu și-a plătit hotelul, motiv pentru care a și fost dat în judecată și obligat să-și achite datoriile. A reușit să stârnească oprobriul public, postând pe Facebook o poză în care, peste imaginea lui Klaus Iohannis, apărea sigiliul nazist, reprezentat de un vultur ținând o svastică în gheare, dedesubt apărând inscripția „Der Landesgruppenleiter Rumänien“, cu caractere gotice. Termenul „Landesgruppenleiter“ desemna în perioada regimului hitlerist reprezentantul Partidului Național-Socialist într-o altă țară. Legea interzice organizațiile și simbolurile cu caracter fascist, rasist sau xenofob. Astea da realizări pentru care să fii promovat de Mihai Chirica pe lista PSD Iași.

Mihai Mihalache – actualul primar din Schitu Duca s-a remarcat de-a lungul anilor prin limbajul suburban folosit, dar și prin faptul că este cumătru cu procurorul cu probleme penale Emilian Eva. Primăria condusă de Mihalache a fost vizitată de mai multe ori de DNA, iar acum așteptăm rezultatele… Dar, până atunci, pe principiul meritocrației promovat de Mihai Chirica, îl „admirăm” pe lista pentru Camera Deputaților.

Tudor Ciuhodaru – nici el nu mai știe câte partide a schimbat. Nu și-a mai practicat meseria de circa un an, dar continuă să apară la televizor cu stetoscopul agățat de gât. De altfel, cam atât a rămas din mediul urgentist Tudor Ciuhodaru.

Camelia Gavrilă – supranumită „cristalul” de la PSD, s-a remarcat prin faptul că a plecat de la PNL (odată cu ordonanța traseiștilor) pentru un loc mai călduț la PSD. Este și asta o realizare pentru care să fii pus pe lista pentru Camera Deputaților.

Vasile Câtea – susținător de casă al lui Mihai Chirica, acesta a ajuns director adjunct la Salubris, consilier județean și, acum, candidat la parlamentare. Faptul că știi pe cine și unde să pupi este o realizare, deci faci parte din categoria meritocraților, așa cum îi vede Chirica, normal.

Pentru că am obosit să mai scriem, pe ceilalți pretendenți îi vom enumera pur și simplu, urmând să revenim asupra lor: Bogdan Alexa, Vasile Axinte, Bogdan Cojocaru, Silviu Macovei, Ionuț Câmpeanu, Cristian Stanciu și Mihaela Ivancia (pentru Camera Deputaților) și Victorel Lupu (Senat).

Un comentariu la "Mihai Chirica a definitivat lista „meritocraților” pentru parlamentare"

  1. brancardieru sef   12/10/2016 at 12:42 pm

    sunt multe personaje care nu au ce cauta acolo….interesul poarta fesul iar cei din primarie vor vota in masa cu premarele care este!…deputat

    Răspunde

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.